U-20 naiset päättivät EM-kisansa voittoon

16.7.2022 20:33 Suomi kohtasi EM-kisojen päätöspelissään Latvian. Naiset voittivat ottelun 70-64 (38-39) ja nappasivat yhdeksännen sijan.

Henna Sandvik pelasi hienot kisat. Kuva: Ville Vuorinen

Suomella oli avauspuoliajalla vaikeuksia kotijoukkueen kanssa, mutta toisen jakson aikana naiset saivat pelinsä toimimaan paremmin. Puoliajalla Latvia johti 39-38.

Kolmas jakso oli tasainen, mutta Suomi ratkaisi ottelun vahvalla päätösjaksolla, kun joukkue piti Latvian nollilla ensimmäiset seitsemän minuuttia. Ottelu päättyi Suomelle 70-64.

- Kova taistelu alusta loppuun. Meillä oli ongelmia aggressiivisuuden ja pelikovuuden kanssa ensimmäisellä jaksolla. Sitten tehtiin täydellinen muodonmuutos. Toisella puoliajalla tunteet läikkyivät jopa hieman yli, mutta se kuuluu urheiluun, päävalmentaja Pekka Salminen sanoi.

Suomen materiaalin laajuus tuli hyvin esille. Kun neljä pelaajaa tilastoi kaksinumeroisen pistemäärän. Kati Ollilainen pussitti 11 pistettä, keräsi viisi levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Henna Sandvik keräsi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 11 levypallolla. Marta Leimane teki Latvialle 12 pistettä.

- EM-kisojen kouluarvosanaksi antaisin 9+. Meillä on kolme tai neljä pelaajaa, jotka olivat turnauksen kärkeä. Sandvik oli meidän paras levypallo- ja puolustuspelaaja. Hän voitti kisojen levypallotilaston, joka on hänen pelipaikaltaan tosi kova suoritus. Ollilainen ja hänen pelinjohtamisensa oli meille kantava voima läpi turnauksen. Hän sijoittui turnauksen syöttötilastossa kolmanneksi. Heidän lisäkseen myös muut esittivät hienoja otteita yksittäisissä peleissä. Tänään Saana Kujala oli loistava, Salminen kertasi.

Naiset voittivat jatkopeleistään kolme, kun Irlanti, Liettua ja Latvia jäivät joukkueen jalkoihin.

- Turnauksen neljä parasta joukkuetta ovat meille vielä liian kovia, mutta olemme heti seuraavassa kastissa. Tavoitteena on kasvattaa huippupelaajia ja aiemmin kovien pelien puuttuminen on ollut meille ongelma, mutta tämän ja ensi vuoden osalta se ongelma on poistunut, Salminen sanoi.

Ottelutilasto

6.8.2023 22:21 Sudenpennut

20-vuotiaille naisille yhdeksäs sija EM-kisoissa

Suomen 20-vuotiaat naiset päättivät EM-kisansa voittoon, kun joukkue kaatoi Unkarin 71-68 (37-26). Voiton ansiosta Sudenpennut sijoittuivat yhdeksänneksi. 16-vuotiaat tytöt jatkoivat valmistautumistaan EM-kisoihin. Joukkue kaatui Ranskalle saappaat jalassa 67-58 (35-39).

6.8.2023 00:01 Sudenpennut

20-vuotiaat naiset juoksivat Montenegrolta jalat alta

Suomen 20-vuotiaat naiset jatkoivat pelejään ikäluokan A-divisioonan EM-kisoissa. Sudenpennut nappasivat toisen peräkkäisen voiton, kun joukkue kaatoi Montenegron 65-48 (29-16). 16-vuotiaat tytöt kohtasivat harjoitusottelussa Espanjan U17-maajoukkueen. Espanja oli ottelussa vahvempi 81-52 (45-52).

4.8.2023 21:28 Sudenpennut

20-vuotiaat naiset pitivät päänsä kylmänä ja kaatoivat Belgian

Suomi kohtasi Belgian perjantai iltana Vilnassa. Sudenpennut jättivät Belgian taakseen 66-60 (38-36). Voitolla 20-vuotiaat varmistivat paikkansa A-divisioonassa myös ensi vuonna.

2.8.2023 18:34 Sudenpennut

20-vuotiaiden naisten huippualku ei riittänyt

20-vuotiaat naiset kohtasivat Israelin ottelussa, jossa panoksena oli paikka kahdeksan parhaan joukossa. Suomi aloitti vahvasti, mutta Israel otti ottelusta voiton 63-53 (26-33).

30.7.2023 00:16 Sudenpennut

20-vuotiaille naisille tappio EM-avauksessa

Suomen alle 20-vuotiaat naiset aloittivat EM-kisaurakkansa Ranskaa vastaan. Hyvästä taistelusta huolimatta Ranska nappasi ottelusta voiton 79-55(45-21). Alle 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasi maaottelussa voiton Liettuasta hienon esityksen jälkeen 81-62 (29-30).

28.7.2023 15:49 Sudenpennut

20-vuotiaat naiset aloittavat EM-kilpailut lauantaina

Ikäluokan A-divisioonan EM-kisat pelataan Liettuassa 29.7.- 6.8. Suomi pelaa B-lohkossa yhdessä Ranskan, Unkarin ja kisoja emännöivän Liettuan kanssa. Suomen alkulohkon ottelut pelataan Klaipedassa.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

15.7.2022 23:12 WU20

Suomi pelaa huomenna EM-kisojen 9. sijasta

Suomi kohtasi sijoitusotteluissa perjantaina Liettuan. Suomi pelasi loistavan toisen puoliajan ja kaatoi Liettuan 79-65.

13.7.2022 22:38 WU20

U20-naiset voittivat Irlannin ja varmisti paikkansa A-divisioonassa

Suomi kaatoi Irlannin 73-59 ja säilytti paikkansa Euroopan korkeimmalla tasolla. Seuraavaksi joukkue saa perjantaina vastaansa Liettuan.

12.7.2022 21:38 WU20

Suomen taistelu ei riittänyt Unkaria vastaan

Alle 20-vuotiaiden naisten EM-kisoissa oli vuorossa neljännesvälierät. Suomi kiusasi Unkaria pitkään, mutta joutui lopulta taipumaan 84-74.