Suomen miesten haastajamaajoukkue kukisti Kanadan

27.6.2019 21:43 Suomen miesten haastajamaajoukkue kohtasi tänään Espoossa niin ikään universiadeihin matkaavan Kanadan. Aiemmin kesän aikana jo Latvian ja Ukrainan kaataneen Suomen voittotili kasvoi jälleen, kun se onnistui kellistämään Kanadan 103-85 (46-48).

Espooseen saapunut runsaslukuinen yleisö (553) sai alkuminuuteista asti nauttia hienoista suorituksista, kun Suomen haastajamaajoukkue osui avauskympillä niin läheltä kuin kaukaa. Useilla Fiifi Aidoon ja Mikael Jantusen koreilla Suomi johti avauskympin jälkeen 23-15.

Tuomas Hirvosen kaksi kolmen pisteen koria veivät toisen neljänneksen alkupuolella Suomen parhaimmillaan jo yhdeksän pisteen karkumatkalle. Kanada onnistui kuitenkin saamaan juonesta kiinni ennen puoliaikaa nousten kahden pisteen puoliaikajohtoon.

- Alussa olimme helisemässä heidän nopeutensa kanssa. Toisella puoliajalla aloimme voittamaan tilanteita puolustuksen kautta. Saimme palloon painetta ja seuraava puolustaja oli lähempänä, joten saimme tehtyä kenttää pienemmäksi. Ensimmäisellä puoliajalla he juoksivat meidän kokeneita puolustajiamme vastaan lay-upeja. Puolustus käänsi ottelun meille, kommentoi joukkueen valmentaja Hanno Möttölä.

Myös toinen puoliaika noudatti ottelun ensimmäistä puoliaikaa, kun molemmat joukkueet pystyivät vuoroperään vetämään onnistuneita pieniä jaksoja itselleen. Suomi onnistui päätösneljänneksen alkuun repimään vajaan kymmenen pisteen johtoon kohentuneen puolustuspelin kautta. Repäisy kesti ottelun loppuun asti.

- Puolustuksesta on nostettava esiin Fiifi Aidoon ja Lassi Nikkarisen pallon puolustaminen. Sen takana on muidenkin helppoa olla aggressiivisia. Kohentuneen puolustuspelin myötä saimme stoppeja ja pystyimme juoksemaan kenttää. Kanada hyytyi lopussa, eikä onnistunut enää voittamaan yksi vastaan yksi -tilanteita.

Suomen pistekärki oli monipuolinen Mikael Jantunen, joka teki 23 pistettä (pelitilanneheitot 9/12), haki viisi levypalloa ja antoi viisi syöttöä. Penkiltä peräti kolme pelaajaa tehtaili kaksinumeroiset: Shawn Hopkins 15 pistettä, Fiifi Aidoo 14 pistettä, Ville Tahvanainen 13 pistettä. Kanadan vikkelä takamies Munis Tutu oli joukkueen pisteässä 16 pisteellään.

- Shawn Hopkinsilta nähtiin kesän paras ottelu. Hän oli aggressiivinen hyökkäyspäässä ja sitä kautta myös puolustukseensa. Mikael Jantunen on ollut joukkueen mukana nyt 1,5 viikkoa ja hän oli alituinen uhka vastustajille.

Joukkueet kohtaavat huomenna Salossa. Peräkkäiset ottelut palvelevat joukkueita, kun joukkueet pelaavat ensi viikolla käynnistyvissä universiadeissa kolmeen päivään kolme ottelua.

- Tänään Kanada jäi kymmeneen hyökkäyslevypalloon, mutta sitä voidaan silti parantaa. Olimme vaikeuksissa heidän kokokentän prässin kanssa ja heittelimme palloa seinille. Onneksi he eivät käyttäneet sitä paljon, mutta varmasti videot katsottuaan huomenna sitä on luvassa enemmän. Meidän pitää huomenna olla uskaliaampia heti alusta asti ja saada heille enemmän kiireen tuntua, Möttölä kommentoi.

Suomi ja Kanada kohtaavat uudestaan huomenna Salossa kello 17.30. Salohallissa vietetään huomenna hienoa korispäivää, kun ottelun jälkeen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kohtaa Portugalin kello 20.00 alkavassa ottelussa.

Italian Napolissa järjestettäviin universiadeihin miesten haastajamaajoukkue matkaa ensi viikolla. Torstaina Suomi kohtaa avausottelussa Yhdysvallat, joka on kisoissa Clemsonin yliopiston joukkueella.

Ottelun tilastot >

6.8.2023 12:23 Susijengi

Rakkisudet historialliselle viidennelle sijalle universiadeissa

Suomen miesten universiadijoukkue – tuttavallisemmin ”Rakkisudet” – teki historiaa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa nujertamalla Romanian 76-61 (37-34) Chengdun universiadien päätösottelussa ja varmistamalla siten viidennen sijan, joka on Suomen miesten kaikkien aikojen paras sijoitus universiadeissa.

1.8.2023 08:02 Susijengi

Rakkisudet kohtaa Tshekin universiadien puolivälierissä

Oman alkulohkonsa tappiottomana päättänyt Suomen miesten universiadijoukkue eli ”rakkisudet” kohtaa universiadien puolivälierissä Tshekin, joka taipui oman alkulohkonsa päätösottelussa Yhdysvalloille neljällä pisteellä.

30.7.2023 16:57 Susijengi

”Rakkisudet” alkulohkovoittoon universiadeissa Etelä-Korean kustannuksella

”Rakkisudet”-nimellä Suomen miesten universiadijoukkue varmisti universiadialkulohkonsa voiton Kiinan Chengdussa peittoamalla Etelä-Korean pistein 58-80 (24-33). Voiton kulmakiviä olivat erinomainen levypallopelaaminen sekä läpäisemätön joukkuepuolustus.

29.7.2023 08:54 Susijengi

Rakkisudet rymistelivät Azerbaidzanin nurin universiadiavauksessa

Suomen miehet eli Rakkisudet saivat Chengdun universiadeihin parhaan mahdollisen lähdön jyräämällä Azerbaidzanin alkulohkoavauksessaan pistein 105-43 (53-19). Joukkueiden tasoero kävi ilmiselväksi jo ensimmäisillä minuuteilla ja viisi suomalaispelaajaa pääsi nautiskelemaan kaksinumeroiset pisteet.

28.7.2023 14:45 Susijengi

”Rakkisudet” valmiina kisoihin: miesten universiadijoukkue hakee tulosta puolustuksen kautta

Suomen miesten universiadijoukkue sai lentävän lähdön kohti Chengdun universiadeja voittamalla Huangzhoussa pelatun kansainvälisen turnauksen viime viikolla. Huangzhoun turnauksen voitto kirkasti myös joukkueen identiteetin: yhdessä, tinkimättä ja puolustuksen kautta. Sama resepti kantaa joukkueen Chengdu’hun asti.

22.7.2023 12:28 Susijengi

Revanssivoitto! Miesten universiadijoukkue narrasi Liettuaa Huangzhoun turnauksen finaalissa

Suomen miesten universiadijoukkue sai Kiinan Huangzhon turnauksessa pelattavakseen vielä yhden ottelun, kun se sai turnausfinaalissa vastaansa uudelleen Liettuan. Toissapäivänä Liettualta kyytiä saanut Suomi oli lauantaina tulta ja tappuraa ja haki Liettuan päänahan sisukkaalla 75-79 (40-38)-voitolla.

11.7.2023 12:17 Susijengi

Miesten universiadijoukkue on valittu, Daniel Jansson päävalmentajaksi

Kahdestatoista vuosina 1998–2002 syntyneestä miesten maajoukkueen haastajapelaajasta koostuva miesten universiadijoukkue on valittu. Daniel Janssonin, Anton Mirolybovin ja Tuomas Ojan valmentama joukkue osallistuu ennen Chengdun universiadeja neljän joukkueen kansainväliseen turnaukseen Hangzhoussa.

1.12.2021 10:51 Susijengi

Suomelle paikat universiadien koripalloturnaukseen miehissä ja naisissa

Suomalainen koripalloyhteisö vastaanotti ilouutisen, kun kansainvälinen yliopistourheiluliitto FISU ilmoitti myöntäneensä Suomelle paikat niin miesten kuin naistenkin universiadien koripalloturnaukseen. Koronapandemian vuoksi jo kertaalleen vuodella lykätyt universiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 26.6.-7.7.2022.

6.4.2021 08:35 Pääjuttu

Universiadit siirtyvät vuodella eteenpäin

Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU on ilmoittanut siirtävänsä alun perin elokuussa 2021 pelattavaksi tarkoitetut Kiinan Chengdun kesäuniversiadit syyskesään 2022 vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Siirrettyjen kesäuniversiadien päivämäärät julkaistaan toukokuussa FISU:n järjestelykomitean seuraavan kokouksen jälkeen.

11.7.2019 22:30 Susijengi

Miesten haastajamaajoukkueen universiadit päätökseen, Kroatia kaatui trillerissä

Suomi sijoittui Italian Napolissa järjestetyissä universiadeissa yhdeksänneksi, kun se lopetti kisat kolmeen peräkkäiseen voittoon. Tiukka ottelu päättyi lopulta Suomen 80-78-voittoon. Universiadien mestaruus meni Yhdysvalloille.