LiigaCup-ennakko: huippuvireinen KTP hakee mestari-Bisonsin päänahkaa

1.2.2013 09:12 Hallitseva Suomen mestari Nilan Bisons kohtaa lauantaina pelattavassa miesten LiigaCupin välieräottelussa kanssaan liigaa johtavan KTP:n. Kotkalaiset lähtevät horjuttamaan mestaria seitsemän ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkueena otteluun lähtevä Bisons luottaa täsmäaseidensa purevan myös Pyynikillä.

Sefton Barrettin KTP käy LiigaCupin välierässä Bisonsin kimppuun.

Vauhtiveikko Martin Zenon Bisons tipahti vuosi sitten cupin välierävaiheessa.

Bojan Sarcevic ja KTP voittivat loimaalaiset kuudella pisteellä pari viikkoa sitten.

Bisons on päävalmentajansa Greg Gibsonin mukaan aikataulussa: Kimmo Muurinen parantaa peliään koko ajan. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

KTP on Korisliigan kuntopuntarin tämän hetken kovakuntoisin joukkue. Hävittyään vuoden ensimmäisen ottelunsa Joensuun Katajalle ovat kotkalaiset tyylitelleet nimiinsä seitsemän perättäistä voittoa, kaataen voittoputkensa aikana muista kärkijoukkueista Bisonsin ja Pyrinnön.

 

– Ensimmäisessä keskinäisessä pelissä hävisimme Loimaalla aika pystyyn, mutta pari viikkoa sitten onnistuimme voittamaan Biisonit kotonamme. Odotuksissa on tasainen matsi, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen arvioi.

 

Toiviaisen mukaan KTP:n hurjan vireen taustalla eivät ole noitarohdot tai poppakonstit. Vuodenvaihteen jälkeen KTP on yksinkertaistanut pelitapaansa, ja rönsyjen karsiminen on tuottanut tulosta.

 

– Olemme muuttaneet tapaamme puolustaa palloscreenit ja selkeyttäneet tiettyjä muita puolustuspään asioita. Lopputuloksena olemme puolustaneet paljon, paljon paremmin. Samoin hyökkäyspäässä pelaamme entistä yksinkertaisemmin ja suoraviivaisemmin. Teemme vähemmän asioita, mutta paljon huolellisemmin.

 

Toiviaisen luottoviisikossa Devonne Giles partioi korin alla, Timo Heinonen ja Sefton Barrett laidoissa sekä Antwine Williams ja Bojan Sarcevic takakentällä. Penkiltä osaamista tuovat Korisliigan kaikkien aikojen parhaisiin kaukoheittäjiin lukeutuva Jukka Matinen sekä takakentän dynamot Michael Pounds ja Joonas Lehtoranta.

 

– Timo Heinosen pelikuntoisuus on vielä tässä vaiheessa kysymysmerkki, mutta muutoin olemme saamassa kasaan parhaan mahdollisen ryhmän, Toivianen kertoo.

 

Bisons-juna kulkee aikataulussa

 

Bisons on ollut kuluvalla kaudella tasan niin vakuuttava kuin hallitsevilla mestareilla on ollut tapana. Loimaalaiset tyylittelivät loka-joulukuussa 15 voittoa 16 pelaamastaan ottelusta ja vuodenvaihteenkin jälkeen tahti on ollut kova: viisi voittoa kuudesta pelistä.


Hallitsevan mestarin päävalmentaja Greg Gibson kertoo olevansa pääsääntöisesti tyytyväinen omiensa suorituksiin. Biisonijuna kulkee aikataulussa.

 

– Pelillisesti olemme lähellä sitä pistettä, missä toivoin meidän olevan tässä vaiheessa vuotta. Puolustuksellisesti meidän on petrattava joillain osa-alueilla, mutta kokonaisuutena olemme aika lähellä sitä pistettä, missä olimme vuosi sitten, Gibson miettii.

 

– Meitä on kahden viime viikon aikana auttanut erityisesti se, että Kimmo Muurinen on alkanut päästä oikeuksiinsa. En ole vielä päässyt peluuttamaan häntä ja Ryan McDadea paljoa yhtä aikaa, mutta se hetki koittaa pian, kommentoi päävalmentaja ensimmäistä kauttaan Loimaalla pelaavan maajoukkuelaiturin otteita.

 

Gibson kertoo, että biisonilaumassa tiedostetaan tulevan LiigaCup-välierävastustajan pelillinen taso. Loimaalaisten tuoreessa muistissa on parin viikon takainen tappio satamakaupungissa.

 

– KTP on liigan paras joukkue tällä hetkellä. Heillä on seitsemän tai kahdeksan pelaajan käyttörotaatio, jossa ei ole heikkoa lenkkiä. Meidän on oltava puolustuksessa koko ajan hereillä aliarvioimatta ketään. Esimerkiksi Kotkassa pelatussa ottelussa annoimme Michael Poundsin ja Joonas Lehtorannan satuttaa meitä, siihen ei ole enää varaa.

 

Bisons otti ensikosketuksensa cupin mitalipeleihin vuosi sitten, jolloin Tampereen Pyrintö murjoi loimaalaiset cupin semifinaalissa. Gibsonin mukaan vuodentakainen tappio on oiva motivaatiotekijä viikonlopun huipentumaan lähdettäessä.

 

– Pelasimme aivan hirveää koripalloa vuosi sitten cupin välierässä. Joukkue muistaa sen edelleen. Eilisen Vilpas-voiton jälkeen kuulin pelaajien puhuvan pukukopissa, että ”nyt valmistaudutaan lauantaihin”. Me kaikki otamme tämän haasteen tosissamme.

 

Bisonsin avausviisikon muodostavat viime kevään mestaruusmiehet Ryan McDade-Matti Nuutinen-Martin Zeno-Mikko Koivisto-Jeb Ivey. Ville Mäkäläinen ja Kimmo Muurinen tuovat ratkaisuvoimaa molempiin päihin, jonka lisäksi kolmikko Eero Aaltonen-Ilpo Pehkonen-Santeri Latvala takaa lisäleveyttä kokoonpanoon.

 

Välieräpari pähkinänkuoressa

 

Edelliset kohtaamiset

  • 8.11. Bisons – KTP 105–74 (Bisons: Zeno 26/6/3 blokkia, Koivisto 23/2/4 syöttöä, KTP: Barrett 16/3/3 blokkia)
  • 11.1. KTP – Bisons 87-81 (KTP: Giles 24/14/2 blokkia, Williams 18/6, Bisons: Ivey 21/1, Zeno 16/5/4 syöttöä)

 

Runkosarjassa

  • Bisons 1. sija: 21-5
  • KTP 2. sija: 21-6

 

Tilastovertailu

  • Pisteet: KTP 90,5 Bisons 90,0
  • Levypallot: Bisons 37,9 KTP 37,1
  • 2p tarkkuus: Bisons 56,3% KTP 52,3%
  • 3p tarkkuus: KTP 40,4% Bisons 36,0%
  • Menetykset: KTP 13,7 Bisons 12,2
  • Vastustajan pisteet: Bisons 76,0 KTP 80,7

 

Mikä LiigaCup?

 

  • Korisliigan LiigaCup on kaudella 2012/13 ensimmäisen kerran pelattava cup-kilpailu.
  • LiigaCupiin saavat kutsun ne neljä joukkuetta, jotka ovat sijoittuneet Korisliigan sarjataulukossa korkeimmalle runkosarjan puolessavälissä.
  • LiigaCupin järjestää joukkue, joka johtaa Korisliigaa runkosarjan puolessavälissä. LiigaCupin välieräparit muodostuvat seuraavasti: runkosarjan 1.-4. ja 2.-3. Välierien voittajat kohtaavat LiigaCupin finaalissa.
  • Vuoden 2013 LiigaCupin isäntäjoukkue on Tampereen Pyrintö, joka kohtaa välierässä Kauhajoen Karhun. Nilan Bisons kohtaa toisessa välierässä KTP:n.
  • Joensuun Kataja on vapautettu vuoden 2013 LiigaCupista kilpailullisin perustein selvittyään EuroChallengessa 16 parhaan joukkoon.
  • LiigaCupin mestari palkitaan kiertopalkinnolla sekä kultamitalein. Lisäksi mestarijoukkue saa palkinnokseen 10 000 euroa edellyttäen, että joukkue osallistuu kansainväliseen kilpailutoimintaan kaudella 2013/14.
  • LiigaCupin mestari on Suomen mestarin jälkeen ranking-2. jaettaessa suomalaisjoukkueiden seuraavan kauden FIBA:n alaisia eurosarjapaikkoja. Rankingin kolmas on Korisliigan runkosarjan voittaja.

 

 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia