Korisliigan välierät: Kovaa taistellut Kataja saa vastaansa Seagullsin, jolla on jälleen paljon todistettavaa

15.4.2023 07:45 Lauantaina 15. huhtikuuta miesten Korisliigan välierissä kohtaavat Kataja Basket ja Helsinki Seagulls. Katajan kapteeni Tomi Lommi ja Seagullsin amerikkalaisveteraani René Rougeau painottavat kumpikin puolustusta voiton avaimena.

Vaikka runkosarjassa Seagulls oli vahvasti niskan päällä keskinäisissä otteluissa, Suomen Cupin finaali päättyi Kataja Basketin voittoon. Kuva: Ville Vuorinen

Runkosarjakakkonen Helsinki Seagulls ja kolmannen sijan napannut Kataja Basket lähtevät läheisistä sijoituksistaan huolimatta miesten Korisliigan välieriin hyvin eri tilanteessa. Siinä missä Seagulls hoiteli omat puolivälieränsä kotiin kirkkaasti 3–0, Kataja joutui työskentelemään voittonsa eteen KTP:tä vastaan täyden viiden ottelun ajan.

Se ei silti tarkoita, että Seagulls olisi välttämättä lähtötelineissä yksiselitteisesti edempänä, toteaa Katajan kapteeni Tomi Lommi, joka näkee asetelmansa puolensa.

– Olisi kenties ollut ihanteellisempaa saada puolivälierät pakettiin nopeammin, mutta se, että ei ole tarvinnut odotella välieriä liian kauaa, voi myös tarkoittaa sitä, että meillä on alussa pelituntuma paremmin yllä, hän muistuttaa.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen tunnetaan luotsina, joka painottaa aina perusasioiden tärkeydettä omassa pelitavassa. Lommi toteaakin, että joukkueella on käytössään yksi ehdoton ase ylitse muiden.

– Tärkeintä on saada puolustuksemme riittävälle tasolle. Silloin voimme vallan hyvin voittaa sarjan. Palloon pitää laittaa painetta ja vaikeuttaa Seagullsin pelinavaamista. Levypallot täytyy hoitaa, koska heidät pitää pakottaa viisi vastaan viisi -peliin sen sijaan, että päästää juoksemaan.

Katajalla on siitä huolimatta hankala vastus edessään. Seagulls on nyt pudotuspelien sellaisessa vaiheessa, johon se on päässyt useasti mutta kovatasoisista kokoonpanoistaan huolimatta jok’ikinen kerta myös tyssännyt.

– Onhan se selvä asia, että Seagulls lähtee pienenä ennakkosuosikkina, ja kyllä heillä on kokeneena ja hyvin valmennettuna joukkueena nyt kova halua näyttää, että voivat päästä finaaliin. Ehdottomasti vaarallinen vastustaja, summaa Lommi.

Seagullsin nykyisissä riveissä erittäin tärkeää roolia näyttelee vasta viime syksynä joukkueeseen liittynyt amerikkalainen Korisliiga-veteraani René Rougeau. Kolme kertaa mestaruuden Kauhajoen paidassa voittanut Rougeau on tähän asti seurannut Seagullsin tarinaa vain vastustajan puolelta kenttää mutta on hyvin tietoinen samasta asetelmasta kuin Lommikin.

– Pohjimmiltaan tällainen on arkipäivää, koska urheilussa motivaatiota löytyy kaikkialta. Pystyn auttamaan joukkuetta sillä kokemuksella, jonka kartutin vastakkaisesta perspektiivistä, ja tuntuu mahtavalta olla tällaisessa tilanteessa historiantekemisen kynnyksellä.

Rougeau totisesti on pystynyt panemaan parastaan myös Helsingissä, sillä runkosarjan päätteeksi maaliskuussa hänet valittiin Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi. Pelaaja itse vitsailee ensin, että palkinto taidettiin antaa lahjana, sillä hänellä sattui olemaan samaan aikaan syntymäpäivä, mutta kertoo myös, että on tärkeää saada aika ajoin muistutuksia siitä, että tekee jotakin oikein.

– Olimme juuri kärsineet raskaan tappion vanhalle seuralleni, kun kamppailimme vielä runkosarjan kärkipaikasta, joten totta kai palkinto nosti mielialaa. Mutta en halua koskaan kuitenkaan sortua tavoittelemaan pelkästään henkilökohtaista menestystä.

Välieriin lähtiessä Rougeaulle on selvää myös se, että vaikka Seagulls nauttisikin ennakkosuosikin asemaa, työ ei koskaan ole valmista. Sen on historiakin osoittanut.

– Aina voi kehittyä. Ensimmäisissä puolivälieräpeleissä Nokiaa vastaan meillä oli todella nihkeät alut, joten korostaisin erityisesti valmiutta, kommunikointia ja puolustamista. Jatkosarjat ovat auttaneet meitä pääsemään hyvissä ajoin playoff-mielenlaatuun, ja käsken aina nuorempien pelaajien pelata vain ottelu kerrallaan. Historia on mikä on, mutta sen sijaan, että keskittyisi miettimään loppuotteluita, pitää lähteä jokaiseen peliin kuin loppuotteluun.

Seagullsin kotiotteluiden lipunmyynti >
Kataja Basketin kotiotteluiden lipunmyynti >

Korisliigan välierät

1. välierä pe 14.4. 18:30 Kauhajoki - Salon Vilpas 
1. välierä la 15.4. 17:00 Helsinki Seagulls - Kataja Basket
2. välierä ma 17.4. 18:30 Salon Vilpas - Kauhajoki 
2. välierä ti 18.4. 18:30 Kataja Basket - Helsinki Seagulls
3. välierä to 20.4. 18:30 Kauhajoki - Salon Vilpas 
3. välierä pe 21.4. 18:30 Helsinki Seagulls - Kataja Basket
4. välierä la 22.4. 17:00 Salon Vilpas - Kauhajoki 
4. välierä su 23.4. 17:00 Kataja Basket - Helsinki Seagulls
--
5. välierä* ti 25.4. 18:30 Kauhajoki - Salon Vilpas 
5. välierä* ti 25.4. 18:30 Helsinki Seagulls - Kataja Basket
6. välierä* ke 26.4. 18:30 Kataja Basket - Helsinki Seagulls

6. välierä* to 27.4. 18:30 Salon Vilpas - Kauhajoki 
7. välierä* la 29.4. 16:00 Kauhajoki - Salon Vilpas
7. välierä* la 29.4. 17:00 Helsinki Seagulls - Kataja Basket Töölön

*tarvittaessa

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia