20.8.2021 13:36 Lähes kaksitoista vuotta Koripallomuseon työtehtävissä mukana ollut ja toimintaa kehittänyt Jari Toivonen palkittiin Koripalloliiton hopeisella ansiomerkillä.
Koripallomuseoyhdistyksen toiminnanjohtaja Jari Toivonen on ollut tärkeässä roolissa museotoiminnan ammattimaistumisessa Suomessa, samoin kuin Hall of Fame -kunniagallerian ja alumnitoiminnan synnyssä, sekä kehittymisessä, osaksi suomalaista koripallokulttuuria. Perjantaina ansiomerkkiä Toivoselle olivat ojentamassa Hall of Fame -legendat Anja Suomalainen ja Pentti Salmi, sekä Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.
- Palkitseminen osui kohdilleen ansiokkaasta Koripallomuseon työstä ja vanhan arvomaailman henkiin herättämisestä jo vuosien ajan. Olen läheltä seurannut Jarin hommia ja kunnioitan sitä työtä aivan sanattomasti., korostaa suomalaisen koripallohistorian läpikotaisin tunteva Pentti Salmi.
Koripallomuseo on laajentunut vuosien varrella kattamaan myös Hall of Famen ja alumnitoiminnan mentoriohjelmineen. Työ on ollut pitkäjänteistä lajikulttuurin kehittämistä ja arvojenkin muokkaamista.
- Koripallomuseo ja Toivonen tekevät tärkeää työtä syventäessään suomalaista urheilukulttuuria tuomalla historiaa ja sitä tehneitä ihmisiä takaisin parrasvaloihin. Omalta osaltani arvostan suuresti tätä tehtyä työmäärää ja sitoutuneisuutta koripallon edistämiseen Suomessa historian kautta., kiitteli Henrik Dettmann ansiomerkin jakotilaisuudessa.
Palkitsemisyksikkö päättää hopeisen ansiomerkin myöntämisestä henkilölle, joka menestyksellisesti on toiminut liiton tai sen alueiden ja seurojen hyväksi. Toimintavuosia lajin parissa edellytetään olevan vähintään kahdeksan.
- Palkitseminen tuntuu erityisen hyvältä ja kannustaa jatkamaan niin minua kuin toivoakseni kaikkia mukana olevia ihmisiä paiskimaan töitä monipuolisen lajikulttuurin eteen. Tekemistä selvästi arvostetaan ja se auttaa jaksamaan ajoittaisten haasteidenkin edessä. Haluan omalta osaltani kannustaa myös kaikkia seuroja hakemaan Koripalloliiton ansiomerkkejä palkitaksenne ansioituneita henkilöitä seuroissanne. Kiitoksia jaetaan harvoin liikaa ja onkin tärkeää, että nämä palkitsemiset otetaan huomioon tasapuolisesti seuroissa ympäri Suomen., muistuttaa Jari Toivonen, jolla tulee 1.10. täyteen 12 vuotta Koripallomuseon parissa.
Lue lisää palkitsemismenettelyistä ja ansiomerkeistä TÄSTÄ.
Jo usean vuoden ajan ovat korisalumnit kokoontuneet alumnitoiminnan henkisen isän Robert Petersenin syntymäpäivänä 16.5. yhteen. Kaksi viimeistä koronavuotta on tavattu verkossa Basket&Popcorn-ohjelman parissa, mutta nyt on taas live-tapaamisen vuoro naiskoriksen juhlavuosi-teemalla!
Yhdistyksen vuosikokouksessa 31.3. pienennettiin kymmenhenkinen hallitus kuuteen ja nimettiin kaksi uutta henkilöä hallitukseen.
Forssan kaupungin valtuustoaloitteen perusteella päätettiin selvittää Koripallomuseon toiminnan käynnistäminen Forssaan. Selvitystyön perusteella päädyttiin tulokseen, että Koripallomuseolla ei ole taloudellisia edellytyksiä toimia Forssassa.
Sääntömääräiseen vuosikokoukseen ovat tervetulleita kaikki uudet ja vanhat yhdistyksen jäsenet, joilla jäsenmaksu on suoritettuna.
Toukokuussa tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Suomen naisten maajoukkue koottiin ensi kertaa yhteen ja edessä oli pelit vuoden 1952 EM-kisoissa Moskovassa. Juhlavuonna Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella kerätään esineistöä, valokuvia ja haastatteluja.
Vuonna 2021 Koripallomuseoyhdistyksen hallitus käynnisti strategiatyön, jonka myötä uudistuminen ja kehittyminen entistä vaikuttavammaksi ja osallistavammaksi toimijaksi koripallokulttuurin ytimessä on alkanut. Nyt muodostettu ehdollepanotoimikunta etsii mukaan uusia ihmisiä tuomaan oman panoksensa suomalaisen lajikulttuurin avuksi ja vaikuttamaan siten lajin niin historian arvostukseen kuin nykyhetkeen sekä tulevaankin.
Ohjelmassa on neljä mielenkiintoista puheenvuoroa koripallosta hyvin eri näkökulmista, jotka katsovat menneeseen, nykyhetkeen ja tulevaankin.
Vuoden 2021 Korisalumnit Jari Raitanen ja Satu Saarteinen ovat olleet alusta asti kehittämässä alumnitoimintaa Suomeen.
Korisalumnien toteuttama lehti on julkaistu verkossa ja tuhannen kappaleen painoksena. Sisältönä on taas rautaisannos koripalloa monesta eri näkökulmasta.
Hilton Strand kokosi lauantai-iltana koripalloalumnit yhteen juhlimaan ja kunnioittamaan Hall of Fame 2021-ikäluokkaa.
Perjantaina 5.11. kello 14.00 avautuu Forssan Citymarketissa piennäyttely, jossa on esillä niin maajoukkueiden kuin forssalaisen koripalloilun historiaa.
Koko korisväkeä yhdistävä rento ja välitön tapahtuma järjestetään Helsingissä Hilton Strandissa lauantaina 13.11. kello 18–23.
Forssan kaupunki ja Koripallomuseoyhdistys selvittävät Koripallomuseon syntyedellytyksiä Forssaan yhteistyössä Koripalloliiton ja Urheilumuseon kanssa. Hankkeelle avataan piennäyttely Forssan Citymarketiin.
Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.
Mentoriohjelma tukee koripalloilijoiden siirtymistä työelämään, ammatillista kehittymistä ja urasuunnittelua. Meral Bedretdin kertoo osallistumisestaan ohjelmaan.
Alumnigaala (alkuperäinen ajankohta 4.9.) joudutaan siirtämään vallitsevan ja heikentyneen koronatilanteen takia.
Koripallomuseoyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin 15.6. ja sen jälkeen hallitus on jo järjestäytynyt.
Koripallomuseoyhdistys ry vastaa museotoiminnasta, kunniagalleriasta ja alumnitoiminnasta.
Korisalumnien toteuttaman monipuolisen viihdeohjelman linkki.
Ohjelmassa käsitellään koripalloa laidasta laitaan laajan vierasjoukon avulla. Juontajina iki-ihanat Vilma Kesänen ja Ilpo Rantanen.