Kokenut Benjamin Raymond Kobrien haaviin, Wesson ja Lutete vahvistamaan joukkuetta

9.8.2021 09:07 Kobrat on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen meritoituneen ja Suomessa kahteen otteeseen pelanneen Raymondin kanssa. Lisäksi joukkue solmi sopimukset Andre Wessonin ja Christian Luteten kanssa.

Benjamin Raymond tilastoi Pyrinnössä kaudella 20,2 pistettä ja 6,1 levypalloa. Kuva: Ville Vuorinen

Benjamin ”BJ” Raymond esiintyi ensimmäisen kerran Korisliigassa kaudella 2013-14, jolloin hän kauden päätteeksi juhli Tampereen Pyrinnön kanssa Suomen mestaruutta. Toistamiseen hänet nähtiin Suomen parketeilla kaudella 2019-20 niinikään Pyrinnössä, jolloin hän oli sarjan neljänneksi kovin korintekijä 20,2 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Viime kaudella kokenut pelimies pelasi Belgian Euromillion-liigassa tilastoiden 11,5 pistettä ja 3,6 levypalloa. Lisäksi Xavierin yliopiston käynyt Raymond on pelannut ammattilaisena Italiassa.

- BJ tuo joukkueeseemme erittäin tärkeää kokemusta ja olemuksellaan rauhallista isällistä ohjausta pelikavereilleen. Lisäksi pelillisesti BJ on melko vaikeasti puolustettava, koska hän on 40% kolmosen heittäjä ja lisäksi erittäin väkevä viimeistelijä postista. Hän on lisäksi hyvin motivoitunut pelaamaan vielä useamman vuoden kovalla tasolla ja asiat eivät viime kaudella menneet hänen edustamassaan joukkueessa Belgiassa aivan täydellisesti, joten todella mielenkiinnolla odotan yhteistyötä hänen kanssaan. Tämä sopimus on kyllä kertakaikkisen hieno asia joukkueellemme, päävalmentaja Ville Turja avaa seuran tiedotteessa.

Andre Wesson ja Christian Lutete Kobrien uudet tuttavuudet

198-senttinen Wesson siirtyy Lapualle Ohio Staten yliopistosta. Wesson kuului kaksi viimeistä kautta joukkueen aloitusviisikkoon, jossa hän viimeisteli 9,2 pistettä ja 3,9 levypalloa ottelua kohden. Seniorikaudellaan hän osui kolmen pisteen heitoissaan 42,2 prosentin tarkkuudella.

Andre Wesson tuo monipuolisuutta isomman laiturin paikalle. Hän on erittäin hyvä heittäjä, mutta omaa myös hyvät liikkeet postista. Etsin isomman laiturin paikalle varsinkin monipuolista puolustajaa ja kovassa Ohio Staten yliopistossa hän on ollutkin valmennuksen luottomies puolustuspäässä mikä on tietenkin aina hienoa kuulla. Vaikutukseen itseeni teki varsinkin Andren todella aktiivinen käsien käyttö puolustuksessa hänen peittäessä syöttölinjoja, Turja sanoo.

Christian Lutete aloittaa Kobrissa toisen ammattilaiskautensa. Viime kauden hän pelasi Romaniassa Europe Cupiakin pelanneessa Sibiun joukkueessa, jossa hän tilastoi kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 8,6 pistettä ottelua kohden. Kauden aikana Lutete siirtyi Kosovoon Bashkimin joukkueeseen, jossa hän pelasi 11-ottelua 16,8 pisteen ja 4,5 levypallon keskiarvoilla. Yliopistouransa kaksi viimeistä vuotta hän pelasi University of Massachusetts Lowellin riveissä.

- Christian tuo joukkueeseemme lisää monipuolista korintekouhkaa takakentälle. Lisäksi hän on ulottuva ja isokokoinen takapelaaja, joka pystyy puolustuksessa useamman laisiin taktisiin malleihin. Levypallopelaajana Christian on myös pienemmän laiturin paikalta todella hyvä. Viime kausi oli hänellä epäonninen ja uskon hänen yllättävän aika monen otteillaan.

Kobrat kertoi lisäksi, että Paul Carter käytti sopimuksessaan olleen buy outin ja hänen uransa jatkuu tulevalla kaudella Ranskassa.

Henkilöt

Asiat

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Näytä lisää vastaavia