Jatkosarjat päätökseen – FoA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan Catzin nenän edestä

23.3.2022 20:57 Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut niin ylemmässä kuin alemmassakin jatkosarjassa. Pudotuspeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, HBA, ViVe, EBT, Honka ja FoA. Pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja tarkempi ohjelma julkistetaan huomenna.

Davida Dale ja FoA jatkavat kauttaan pudotuspeleissä. Kuva:Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

FoA leimasi lippunsa pudotuspeleihin

Ennakkoon kierroksen jännittävin ottelu pelattiin Forssassa, kun Alku emännöi Lappeenrannan Catzia. Panoksena ottelussa oli pudotuspelipaikka. Kotijoukkue otti komennon heti ylösheitosta ja passitti Catzin kesälomille 68-52.

Alku onnistui ottelussa puolustuspäässä. Se näkyi niin Catzin pistemäärässä kuin heittoprosenteissakin.

Davida Dale tilastoi 21 pistettä, yhdeksän levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Roosa Kosonen teki tupla-tuplan 15 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Elena Melto upotti 18 pistettä Catzille.

Forssan Alku saa puolivälierissä vastaansa runkosarjan voittaneen Kotkan Peli-Karhut.

Ottelutilasto

Honka murskasi EBT:n

Espoolaisjoukkueet kohtasivat viimeistä kertaa jatkosarjassa tällä kaudella. Ottelussa ei kunnian lisäksi ollut juurikaan panosta, sillä EBT oli jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton ja Honka kakkossijan. Se ei kuitenkaan näkynyt ainakaan Hongan otteissa vaan joukkue nappasi suvereenin voiton 99-59.

EBT oli ottelussa askeleen jäljessä lähes kaikessa. Joukkueen kaukoheittopeli takkusi ja se osui kolmen pisteen kaaren takaa vain viidesti. Honka osui 14 kertaa huomattavasti paremmalla prosentilla.

Carmen Tyson-Thomas säkitti 28 pisttettä ja keräsi 15 levypalloa. Desiree Ramos säesti 24 pisteellä. Vierasjoukkueesta Taylor Jones kasasi tupla-tuplan 17 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

EBT saa vastaansa ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen ToPo:n. Honka taistelee välieräpaikasta Kouvottaria vastaan.

Ottelutilasto

PeKa päätti jatkosarjan tyylillä

Kotkan Peli-Karhut sai viimeisessä ottelussaan vastaansa ToPo:n. Sarjan voiton jo aikaa sitten varmistanut kotkalaisjoukkue oli tyly emäntä ja nappasi kauden viimeiset sarjapisteet 88-60.

PeKa vei ottelussa korinalustaiston. Se vei levypallokamppailun nimiinsä 47-35. Myös kotijoukkueen kahden pisteen heitot osuivat vieraita paremmin kohteeseen.

Naomi Davenport tilastoi ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 14 levypallolla. Inga Orekhova heitti 19 pistettä ja osui kaaren takaa viidesti.

Peli-Karhut kohtaa puolivälierissä Forssan Alun. ToPo saa vastaansa alemman jatkosarjan voittaneen EBT:n.

Ottelutilasto

Kouvottaret nappasi toisen sijan

Kouvottaret sai viimeisessä ottelussa vieraakseen HBA:n, jolla ei ottelussa ollut enää panosta, sillä joukkue oli varmistanut jatkosarjan neljännen sijan. Kouvottaret nappasi kotivoiton 84-80 ja varmisti samalla ylemmän jatkosarjan toisen sijan.

Ottelu aaltoili todella paljon ja molemmilla joukkueilla oli omat hyvät jaksonsa. Kouvottaret kuitenkin nappasi voiton hienon viimeisen jakson ansiosta.

Taeler Deer oli ottelun pistekuningatar 25 pisteellä. Kaisa Kuisma pussitti 13 pistettä. Märskyn Kati Ollilainen teki 19 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Kouvottarien vastustaja puolivälierissä on alemmassa jatkosarjassa toiseksi sijoittunut Honka. HBA-Märsky saa vastaansa Vimpelin Vedon.

Ottelutilasto

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia