Jampe Lehtosen muistostipendi kiersi kotikonnuille – 500 euroa HoNsUn Alabatou Sanelle

10.6.2021 08:41 Koripallon parissa elämäntyönsä tehneen Jarmo Lehtosen muistostipendi on luovutettu jyväskyläläisen HoNsUn Alabatou Sanelle. Kannustuspalkinto on suuruudeltaan 500 euroa.

Muistostipendin luovutustilaisuuteen toi pitkän linjan koripallovaikuttaja Heikki Parkatti (vas.). Keskellä Alabatou Sane ja oikealla HoNsUssa pitkään koripallovalmentajana toiminut Jari Laine.

Kolmannen kerran jaettu stipendi kiersi nyt siis ensimmäistä kertaa Lehtosen (1961–2017) kotikonnuille Keski-Suomeen. Lehtonen syntyi Äänekoskella ja edusti koko peliuransa ajan Huimaa. Työuransa ajan hän asui Jyväskylässä.

Aiemmin stipendi on myönnetty vuonna 2019 Brunel Madzoulle (Tampereen Pyrintö) ja vuonna 2019 Tom Gumalle (KTP).

Sane oli päättyneellä, koronan vuoksi torsoksi jääneellä kaudella HoNsUn 16-vuotiaiden joukkueen jäsen. Joukkue aloitti syksyllä ikäluokkansa SM-sarjan ja voitti kaikki kolme peliään ennen kuin kausi piti jo marraskuussa keskeyttää.

Valintaperusteiden mukaan ”Batou” on toiset huomioon ottava kaikkien kaveri, joka on muuttanut Jyväskylään yksin ja ottanut vastuuta elämästään.

– Batou on ottanut ison loikan niin koripalloilijana kuin muussakin elämässään. Hänen kouluarvosanansa ovat parantuneet, ja hän on puhkeamassa kukkaan myös koripalloilijana, valitsijat kuvaavat nuorukaista.

– Lisäksi Batou on aina valmis auttamaan seuraansa. Hän on osallistunut toimintaan muun muassa koriskoulun ohjaajana.

Joukkueessaan Sane pelaa laiturin roolissa.

Stipendin Sanelle luovutti HoNsUn pitkäaikainen juniorivalmentaja Jari Laine. 

Jarmo ”Jampe” Lehtonen (1961–2017) oli nuorena maan parhaita koripalloilijoita. Hän pelasi mittavan uran SM-sarjaa myöten. Peliuransa jälkeen hän toimi muun muassa miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Työurastaan pääosan hän työskenteli Koripalloliitossa muun muassa aluepäällikön ja kouluttajan tehtävissä.

Keräyksen Lehtosen muistoksi käynnisti Äänekosken Sarjakuvaseura. Keräystoimikuntaa luovutustilaisuudessa edustivat Heikki Parkatti ja Ilkka Hyppönen.

Jarmo Lehtosen muistostipendin saajat:

2019: Brunel Madzou, Tampereen Pyrintö
2020: Tom Guma, KTP
2021: Alabatou Sane, HoNsU

 
11.6.2020 11:29 Seura tiedottaa

Jarmo Lehtosen muistostipendi Kotkaan, KTP-juniori Tom Gumalle

Kotkalainen Tom Guma on toinen nuori koripalloilija, jonka harrastusta tuetaan Jarmo Lehtosen muistostipendillä.

20.5.2019 09:06 Seura tiedottaa

Jarmo Lehtosen muistostipendi jaettiin Tampereella – 500 euroa Brunel Madzoulle

Tampereen Pyrinnön Brunel Madzou on nimetty ensimmäiseksi Jarmo Lehtosen muistostipendin saajaksi. Vuonna 2005 syntynyt Madzou palkittiin 500 euron stipendillä Pyrinnön koriskauden päättäjäisissä torstaina Pyynikin palloiluhallissa.

27.4.2015 Nuorten SM-sarjat

Helmi Basketin valmennustiimi kasassa

Naisten kahta divisioonajoukkuetta sekä nuorten joukkueita pyörittävä Helmi Basket on nimennyt valmentajansa kaudelle 2015-16.

27.4.2015 Nuorten SM-sarjat

PuHu Juniorit ja Leppävaaran Pyrintö yhteistyöhön A-tytöissä

Kaksi pääkaupunkiseudun seuraa, Leppävaaran Pyrintö ja PuHu Juniorit, yhdistää voimansa tyttökoripallossa. LePy ja PuHu ovat sopineet yhteistyöstä vanhimpien tyttöikäluokkien osalta. Yhteistyön tavoitteena on tarjota nuorille tyttöpelaajille mahdollisuus saavuttaa oma potentiaalinsa tarjoamalla valtakunnan parasta valmennusta kilpailukykyisessä ryhmässä pelaten A-tyttöjen SM-sarjaa.

25.4.2009 Nuorten SM-sarjat

Honka näyttää A- ja B-poikien SM-finaaleita netissä

Tapiolan Hongan nettisivuilla voi seurata videokuvaa nuorten SM-finaaleista. Livenä näkyvät ottelut ovat lauantainen A-poikien 1. finaali ja sunnuntainen B-poikien 2. finaali.

8.4.2024 12:50 Seura tiedottaa

Taneli Tuokko YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi

Taneli Tuokko on valittu YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi. Tuokko vastaa U13–U19 -kokonaisuudesta yhdessä valmennuspäällikkö Sami Toiviaisen kanssa. Lisäksi hän osallistuu YMCA Tampere koripallon toiminnan kehittämiseen yhdessä muiden työntekijöiden kanssa.

8.4.2024 10:47 Seura tiedottaa

Kataja Basket rekrytoi

Kataja Basket on yhtiöittänyt miesten edustusjoukkueen toiminnan ja hakee nyt toimitusjohtajaa ja toiminnanjohtajaa.

5.4.2024 13:59 Seura tiedottaa

Sami Toiviainen YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi

Sami Toiviainen on valittu YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi. Toiviaisen työtehtäviin kuuluu valmennuksen suunnittelu ja koordinointi sekä koko koripallotoiminnan pitkäjänteinen ja tavoitteellinen kehittäminen.

5.4.2024 11:35 Seura tiedottaa

Yhä useampi löytää koripallon ilon HoNsU:n toiminnassa

Koripalloon erikoistunut Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, tuttavallisemmin HoNsU, tekee laadukasta työtä lasten ja nuorten harrastus- ja kilpailutoiminnan parissa. Seuran kasvatustyöhön luotetaan, sillä se on jo toisella kaudella putkeen ylittänyt 600 lisenssin rajapyykin. Positiivinen pöhinä näkyy myös pelillisenä menestyksenä.

3.4.2024 16:51 Seura tiedottaa

Kisakallio järjestää yläkoululeirityksen tutustumisleirin 15.-16. huhtikuuta

Nyt on mahdollisuus päästä tutustumaan yläkoululeiritykseen normaalia lyhyemmän leirityksen merkeissä. Valmennus toteutetaan yhdessä lajiliittojen, Kisakallion Urheiluopiston, Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) kanssa.

Näytä lisää vastaavia