Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

1.10.2021 07:34 Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

Petteri Koponen oli ratkaisevassa roolissa nuorena poikana, kun hän juhli Hongan kanssa kahta Suomen mestaruutta ennen ulkomaille lähtöään. Kuva: Ville Vuorinen

Helsinki Seagulls laittoi viime kaudella kaikki panokset pöytään ja pelasi huikean runkosarjan. Joukkue selvisi playoffeihin koko sarjataulukon kärjessä järisyttävällä 20 voiton ja vain kahden tappion tilastolla. Matkan varrella haaviin tarttui myös Suomen cup -pokaali.

Välierissä joukkue kuitenkin yllätettiin pahemman kerran. Teemu Rannikon johtama Salon Vilpas onnistui omalla matkallaan kohti Suomen mestaruutta pudottamaan Seagullsin pronssipeliin Tampereen Pyrintöä vastaan. Seagulls otti näin ollen kahdeksanvuotisessa historiassaan jo peräti kolmannen pronssimitalin, ja sitä kirkkaammat mitalit jäivät vieläkin odottamaan.

Jotta vajaaksi jääneiden kausien historia päättyisi tähän, joukkue palkkasi aseen, joka on kaikkea muuta kuin salainen. Yksi Suomen menestyneimmistä koripalloilijoista, Petteri Koponen, matkusti Italiasta Suomeen ja ilmoitti hieman yllättäen pelaavansa uransa todennäköisesti viimeisen kauden kotikaupungissaan Helsingissä.

– Aion nyt nauttia siitä, että saan olla kotona ja pelata koripalloa Suomessa. Kun saa karsittua aiempiin vuosiin kuulunutta ainaista matkustamista, niin päällimmäisenä ajatuksena on voittaa pelejä, Koponen toteaa.

Seagullsin pelinjohtajan tontti voi tuoda mukanaan paineita – jopa sellaiselle pelaajalle, joka on pitkällä urallaan tärisyttänyt Euroliiga-parkettia legendaarisissa suurseuroissa. Kaikille yleisössä on nimittäin selvää, että aika voittaa on nyt, jos koskaan. Koponen kuitenkin toteaa, ettei kuluta energiaansa miettimällä paineita, sillä ammattiurheilussa ne ovat läsnä aina ja kuuluvat oleellisesti asiaan.

– Totta kai se olisi omallekin uralle hieno kruunaus, että pääsisimme nostamaan Pantterin keväällä, mutta toisaalta sen tietää, kuinka pienistäkin asioista mestaruudet usein jäävät kiinni. On ainoastaan inhimillistä, että uran varrelle sattuu joskus otteluita, joissa keskittyminen herpaantuu väärässä paikassa, ja ne paineet ennen ottelua ovat vain merkki siitä, että silloin asenne on kohdallaan.

Koponen muistuttaa samalla, että kaikki ei myöskään ole kiinni pelkästään kokoonpanon laadusta. Vaikka porukka olisi kuinka hyvä, on valtavan paljon muitakin muuttujia kuin pelaajamateriaali ja asenne, jotka vaikuttavat siihen, loksahtavatko palaset täydellisesti kohdilleen.

Ja ainakaan pelaajamateriaalista ei Seagullsin voittokulku todellakaan jää kiinni. Kotimaiset runkotähdet Shawn Huff, Antti Kanervo ja Tuukka Kotti jatkavat remmissä yhä. Joukkueessa voidaan siis aika ajoin nähdä kentällä yhtä aikaa peräti neljä Susijengin vakionaamaa.

– Kunhan saamme kunnolla integroitua kaikki kolme ulkomaalaisvahvistusta peliin mukaan, meillä tulee olemaan käytössä todella laaja rosteri. Jo pelkän työn mielekkyydenkin kannalta on valtavan hienoa, että pääsee kentälle tuttujen kavereiden kanssa, ja lisäksi sitä tietää jo valmiiksi, minkälaisia vahvuuksia ja mieltymyksiä pelitilanteissa esimerkiksi Shawnilla, Antilla ja Tuukalla on.

Pelikonsepti joukkueessa tulee olemaan kutakuinkin samankaltainen kuin edelliselläkin kaudella, ja se kehittyy entisestään kauden edetessä. Koposen oma tehtävä on kuitenkin panostaa monipuoliseen ykköspaikan pelaamiseen ja huolehtia oman pistetykityksen lisäksi siitä, että pallo päätyy oikeisiin käsiin oikealla hetkellä.

– Jaan pelinjohtovastuun yhdessä Lassi Nikkarisen kanssa, josta olen huomannut jo treeneissä, että hän on kehittynyt koko ajan, ja Susijengi-kesä on tehnyt hänellekin hyvää. Hän tekee paljon oikeita valintoja. Nuorta verta takakentällemme tuo myös Emil Skyttä, jolla näkyvät kaikki edellytykset lyödä lajissa läpi.

Palaset ovat siis kohdallaan. Jää nähtäväksi, toistuuko Korisliigassa tällä kaudella samanlainen legendaarisen pelinjohtajan joutsenlaulu kuin viime kaudellakin.

Helsinki Seagulls 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia