Susijengin kokeneelta osastolta suitsutusta nuorelle kaartille

12.8.2019 11:13 Tuoreet Susijengin pelaajat Aapeli Alanen, Edon Maxhuni, Hannes Pöllä, Elias Valtonen ja Andre Gustavson pääsivät rotaatiominuuttien makuun Susijengin Liettuan ja Serbian maaottelumatkalla. Kesän viimeisen leiritysviikon alkaessa Susijengin kokenut kaarti jakaa tulokaskalustolle kosolti tunnustusta.

Susijengin kokenut osasto kehuu nuorisokaartin otteita. Kuvassa Tuukka Kotti ja Hannes Pöllä. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Oman Susijengi-debyyttinsä 18-vuotiaana tehnyt Petteri Koponen seurasi nuorten miesten esiinmarssia kotikatsomosta käsin ja nyökkäili hyvillään tulokkaiden otteille.

- Serbia ja Liettua ykkösmiehistöillään vieraskentällä ei ole mikään helpoin mahdollinen alkuvastustaja, mutta hyvin kaverit haasteen klaarasivat. Kukaan ei lähtenyt kentälle kuvia kumartelemaan, Koponen kommentoi.

- Andre Gustavsonia tuli seurattua erityisen tarkasti siinä mielessä, että näen hänessä paljon yhtymäkohtia itseeni nuorempana. Molemmat takamiehen pelipaikat hallussa, kyky ottaa omia ratkaisuja, tehdä juttuja kentällä monipuolisesti.

19-vuotiaana Susijengin pelipaidan ensi kertaan päälleen vetänyt Sasu Salin analysoi puolestaan Elias Valtosen otteita tarkasti.

- Siihen nähden, että Elias sai säästeliäästi peliminuutteja viime kaudella, hän pelasi tosi röyhkeästi ja ennakkoluulottomasti, varsinkin Serbia-pelissä. Fyysisesti tosi valmis pelaaja, Salin arvioi.

Huff kehuu Alasen aggressiivisuutta, Maxhunin korintekotaitoa

Ensimmäiset miesten maaotteluminuuttinsa pelasivat Liettuan ja Serbian matkalla myös viime kaudella Korisliiga-läpimurtonsa BC Nokiassa tehnyt Aapeli Alanen sekä kaksi kautta NCAA-liigan Long Beach Statessa pelannut nuorten maajoukkueiden pistenikkari Edon Maxhuni.

Kapteeni Shawn Huffin mukaan kumpikin tuo omilla vahvuuksillaan selkeitä lisäelementtejä Susijengin peliin.

- Aapeli on ennen kaikkea nykyaikainen koripalloilija, jolla on kyky puolustaa useampaa pelipaikkaa. Hänen aggressiivisuutensa ja pelirohkeutensa ovat älyttömän korkealla tasolla, kapteeni jakaa tunnustusta.

1998 syntyneiden juniorimaajoukkuepeleissä korisukkaa vuosikausien ajan liekittänyt Edon Maxhuni osoitti ratkaisuvalmiuttaan myös miesten paidassa yrittämällä 12 peliminuutissa pelitilanneheittoa seitsemästi. Liettuaa vastaan Maxhuni keräsi viisi pistettä kuudessa minuutissa.

- Edon on luonnollinen johtaja kentällä ja erittäin kova kilpailija. Hänen heittonsa ja korintekouhkansa pakottavat puolustajan olemaan koko ajan hereillä, jatkaa Huff.

Kotti: Pöllä sai itseluottamusta jatkoon

Kaksi kautta NCAA:n Oklahomassa viettänyt 212-senttinen Hannes Pöllä sai miesten maajoukkuekasteensa kesäkuussa 2018 Tallinnassa pelatussa maaottelussa.

Liettua- ja Serbia-otteluissa Pöllä pääsi painimaan itsensä kokoisia vastustajia vastaan ja esiintyi ennakkoluulottomasti ja itsevarmasti. Pöllä nosteli kuusi pistettä Serbian Boban Marjanovicia ja Miroslav Raduljicaa vastaan ja loi koollaan ja sijoittumisellaan Susijengin takamiehille heittopaikkoja.

- Varsinkin Serbia-peli oli Hannekselta osoitus siitä, että kun saa vähän minuutteja alle, pelaajan on helpompi päästä rytmiin, jolloin peli alkaa rentoutua ja tekemisen taso kohoaa, kertoo Pöllän kanssa Susijengin isossa päässä vääntänyt Tuukka Kotti.

- Hannes pelasi mainiosti minuuttinsa nimekkäitä isoja kavereita vastaan ja sai varmasti näistä peleistä itseluottamusta jatkoon. Nyt vielä loput pelit samalla tavalla niin on hyvä lähteä seurajoukkuekauteen.

Susijengi esiintyy kotiyleisönsä edessä 16.-18.8. Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksessa. Otteluohjelma ja lipunmyynti täällä.

 
25.6.2024 12:17 Susijengi

Susijengi-debytantit Tumba ja Muurinen itseluottamuksella illan otteluun

Ensimmäisen ottelunsa Susijengin paidassa tänään tiistai-iltana Espoo Metro Areenalla pelaavat Thomas Tumba, 23, ja Miikka Muurinen, 17, ovat vakuuttaneet valmennusjohdon ja joukkuetoverit energiallaan ja urheilullisuudellaan. Kumpikin debytanteista lähestyy illan ottelua korkealla itseluottamuksella.

24.6.2024 18:25 Susijengi

Susijengi kolmellatoista pelaajalla Uutta-Seelantia vastaan, Tumba ja Muurinen debytoivat

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on nimennyt kolmentoista pelaajan miehistön otteluun Uutta-Seelantia vastaan. Miesten maaotteludebytantteja nähdään tiistai-iltana Espoo Metro Areenalla kaksi: kotkalainen Peli-Karhujen kasvatti Thomas Tumba, 23, ja Järvenpään Beat Basketin kasvatti Miikka Muurinen, 17.

24.6.2024 11:54 Susijengi

Petteri Koponen San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

Viimeisen kahden kauden aikana kannuksia juniorivalmentajana Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa ja HBA-Märskyn valmennusjohdossa ansainnut Susijengi-legenda Petteri Koponen, 36, liittyy NBA-joukkue San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusryhmään.

24.6.2024 10:00 Susijengi

Arvokisakävijä Uusi-Seelanti pelaa kollektiivista, vauhdikasta koripalloa

Susijengin ja Uuden-Seelannin edellisestä kohtaamisesta on vierähtänyt jo vuosikymmen, mutta kokeneen arvokisakävijän yhteispelin päärakennusaineet ovat pysyneet vuosien saatossa samana. Uusi-Seelanti pelaa yhdessä, puolustaa joukkueena, heittää kaukaa tarkasti ja tahtoo juosta kenttää aina kuin mahdollista.

23.6.2024 17:05 Susijengi

Susijengin perjantain kenraaliharjoitusvastustaja Latvia nimesi miehistönsä olympiakarsintakesään

Susijengi saa ensi perjantaina olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Tampereen Nokia Areenalle vastustajaksi Latvian, joka sijoittui viime kesän MM-kisoissa viidenneksi. Latvia on nimennyt alkaneeseen maajoukkuekesään 17-henkisen miehistön.

20.6.2024 11:04 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Jugoslavia-tyylin koris sopii mulle”

Salon Vilppaassa kevään 2021 Suomen mestaruuden voittanut ja sittemmin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana sekä vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren, 22, otti ison askeleen eteenpäin urallaan Slovenian hopeajoukkue Helios Domzalessa. Ensivaikutelma vanhan Jugoslavian alueen koripallosta maistui lapualaislähtöiselle Pertulle.

20.6.2024 10:56 Susijengi

Miikka Muurinen AZ Compass Prepin riveihin

Ensimmäistä kesäänsä Susijengin kanssa pelaava Järvenpään Beat Basketin kasvatti ja toisen polven koripalloilija Miikka Muurinen, 17, vaihtaa joukkuetta Yhdysvalloissa. Viime kaudella Sunrise Christiania edustanut 209-senttinen Muurinen siirtyy tulevaksi kaudeksi arizonalaiseen AZ Compass Prepiin.

19.6.2024 12:12 Pääjuttu

Lauri Markkasesta kertova näyttely avattu TAHDOSSA

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHDOSSA Helsingin Olympiastadionilla on tänään avattu uusi näyttely, jonka päähenkilönä loistaa Lauri Markkanen. Kokonaisvaltainen näyttely kertoo 27-vuotiaan supertähden tarinan muun muassa lapsuuden pihapelipallon, NBA All Stars -paidan ja ennennäkemättömien NBA-videoiden avulla.

19.6.2024 10:55 Susijengi

Severi Kaukiainen: ”Kausi toi ennen kaikkea henkistä kasvua”

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 26, on kotoisen Korisliigan mittapuulla maan ehdottomia eturivin pelaajia. Vietettyään päättyneen seurajoukkuekauden Slovakian Patrioti Levicessä ja Viron mestari BC Kalev/Cramossa Kaukiainen uskoo ottaneensa pelaajana seuraavan askeleen ylöspäin. Tällä kertaa kehitys oli ennen kaikkea henkistä.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

Näytä lisää vastaavia