Suomen tyttöjen U18-maajoukkue aloitti EM-kisansa makealla voitolla Israelista

3.8.2024 22:26 Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti A-divisioonan EM-kisansa tänään Portugalissa. Sudenpennut ohitti vastustajansa lopullisesti kolmannella jaksolla ja päihitti Israelin 89-79 (44-45).

Lilli Onnela ja Sudenpennut taistelivat voiton Israelista EM-avauksessa. Kuva: FIBA.

Sudenpennut sai ottelun ensimmäistä kertaa haltuunsa ensimmäisellä jaksolla ja johti toisella jaksolla jo hetken aikaa yli kymmenen pistettä. Israel kuitenkin pysäytti Suomen pelin hetkeksi siirtymällä paikkapuolustukseen.

– Juostiin ensimmäiset 15 minuuttia todella hyvin kenttää ja pystyimme luomaan siirtymistä toistuvasti hyviä korintekotilanteita. Saimme paljon layupeja, hyökkäys rullasi hyvin. Sitten vastustajan paikkapuolustus passivoi meidät toisen erän lopussa, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kertasi.

Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla Israelin Gal Raviv (24/5/9 syöttöä) ja Maayan Cohen (17/2) olivat vaikeat pideltävät puolustussuunnitelmasta huolimatta.

– Meidän puolustusnostot ennen peliä oli, että Raviv on pallossa koko ajan ja hyökkää vasemmalla kädellä vasemmalle ja Cohen on heidän ykkösheittäjä, joka pitää pystyä merkkaamaan. Emme onnistuneet ensimmäisellä puoliajalla riittävän hyvin. Raviv pääsi hyökkäämään vasemmalle syvään ja Cohen heitti viidestä kolmosestaan neljä sisään.

Israel oli puoliajalla yhden pisteen johdossa, mutta Sudenpennut meni lopullisesti ohitse kolmannella jaksolla. Huippupisteessään eroa oli päätösjaksolla 18 pistettä.

– Puoliajan jälkeen puolustuksen toteutus parani näissä asioissa, mihin valmistauduimme. Vastustaja oli paikassa ja paikkaprässeissä koko toisen puoliajan. Riittävästi parannettiin niitä vastaan, että saimme hienosti käännettyä pelin voitoksi.

Suomi vei levypallot selkein lukemin 58-35 ja repi peräti 25 hyökkäyslevypalloa.

Suomen parhaat pistenaiset olivat Lilli Onnela (21/8), Nicole Ogun (16/15), Sohvi Saviniemi (12/6) ja Tiia Talonen (10/3).

Suomi kohtaa huomenna Luxemburgin Suomen aikaa klo 15:00.

> Ottelutilastot

11.8.2024 23:25 Nuorten EM-kilpailut

Belgia päihitti Sudenpennut tyttöjen U18 EM-kisojen päätösottelussa

Suomi sijoittui kahdeksanneksi Portugalissa pidetyissä 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa. Suomi hävisi päätöspelissään Belgialle 53-68 (31-38).

11.8.2024 00:08 Sudenpennut

Unkari vei Sudenpennuilta mahdollisuuden MM-kisapaikkaan tyttöjen U18 EM-kisoissa

Portugalissa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomi tulee pelaamaan huomenna sijoista 7-8, kun Unkari vei voiton Sudenpentujen nenän edestä toiseksi viimeisessä ottelussa 73-55 (30-20).

8.8.2024 21:51 Nuorten EM-kilpailut

Serbia vei mitalipelit Sudenpentujen nenän edestä tyttöjen U18 EM-kisoissa

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi Portugalissa pidettävien EM-kisojen puolivälierissä Serbialle 70-76 (43-39). Suomi pelaa täten sijoista 5-8 ja panoksena on edelleen MM-kisapaikka.

7.8.2024 18:54 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpennut kahdeksan parhaan joukossa EM-kisoissa! Tyttöjen U18-maajoukkue päihitti Slovenian

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue eteni kahdeksan parhaan joukkoon Portugalissa pidettävissä EM-kisoissa. Sudenpennut voitti neljännessä pelissään Slovenian 69-59 (37-29).

5.8.2024 23:47 Sudenpennut

Suomen tyttöjen U18-maajoukkueelle EM-kisojen alkulohkon kakkossija – Ranska osoittautui paremmaksi kolmannessa pelissä

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi ensimmäisen tappionsa Portugalissa pidettävissä EM-kisoissa, kun Ranska voitti Sudenpennut 55-93 (30-47). Suomi sijoittui alkulohkossaan toiseksi ja kohtaa Round of 16 -vaiheessa Slovenian keskiviikkona.

4.8.2024 19:14 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpennut riisti ja raastoi Luxemburgin palasiksi tyttöjen U18 EM-kisojen toisessa alkulohko-ottelussa

Portugalissa eilen alkaneissa tyttöjen U18 EM-kisoissa Suomi jatkaa voittamattomana kahden alkulohko-ottelun jälkeen. Sudenpennut päihitti Luxemburgin 63-89 (27-41) ja pelaa B-lohkon piikkipaikasta huomenna Ranskaa vastaan.

2.8.2024 18:30 Nuorten EM-kilpailut

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa EM-kisansa Portugalissa lauantaina

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa A-divisioonan EM-kisaurakkansa Portugalin Matosinhosissa lauantaina 3.8.. Suomen kanssa samassa alkulohkossa ovat Israel, Luxemburg ja Ranska.

10.7.2023 08:57 Nuorten EM-kilpailut

Elina Aarnisalo on 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisojen pistekuningatar

Eilen Turkin Konyassa päättyneissä 18-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Sudenpentujen Elina Aarnisalo, 17, kruunattiin pistekuningattareksi. Aarnisalo heitti keskimäärin 23,0 pistettä per ottelu.

9.7.2023 21:48 Nuorten EM-kilpailut

Belgia vei voiton Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelta EM-kisojen päätöspelissä

Suomi sijoittui kymmenenneksi Turkin Konyassa pelatuissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa, kun päätöspelissä Sudenpennut kärsivät tappion Belgialle 54-80 (22-43).

8.7.2023 21:55 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen aktiivisuus kohti koria palkittiin lopussa Israelia vastaan

Turkissa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomi meni kalkkiviivoilla ohitse Israelista ja pääsi juhlimaan toiseksi viimeisessä ottelussaan voittoa numeroin 81-76 (40-41). Suomi pelaa täten huomenna sijoista 9-10.