Sponsor Insight: Lauri Markkanen on suomalaisten suosikkiurheilija

17.3.2023 14:19 Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut 18:tta kertaa, ketkä ovat suomalaisten suosikkiurheilijat. Ykkössijan nappasi Susijengin paidassa loisto-otteita esittänyt ja NBA:n All star -ottelussa ihastuttanut Lauri Markkanen.

Aikuisväestössä suosituin aktiiviurheilija on Lauri Markkanen. Seuraavat sijat valloittavat Iivo Niskanen ja Kalle Rovanperä.

Markkanen nakutti 27,9 pistettä per peli Susijengin riveissä kesän EM-kisoissa, kun Susijengi sijoittui seitsemänneksi. NBA-kausi Utah Jazzissa on sujunut upeasti: All star -aloitusviisikon paikan napannut Markkanen on tällä kaudella tilastoinut keskiarvoikseen 25,4 pistettä, 8,5 levypalloa ja 1,8 koriin johtanutta syöttöä. 

Markkasen nousu Sponsor Insightin listan kärkeen on ollut nopea. Vuonna 2017 hän oli sijalla 44 ja viime vuonnakin vielä sijalla 18. 

Suosikkiurheilijoiden kärki on tänä vuonna poikkeuksellinen. Minkään palloilulajin edustaja ei ole aikaisemmin ollut listan kärjessä kyseisen tutkimuksen historiassa.

Suomalaisten naisten keskuudessa suosituimmat aktiiviurheilijat ovat Iivo Niskanen ja Lauri Markkanen. Miesten keskuudessa Lauri Markkanen on suosituin ja Kalle Rovanperä sijalla kaksi.

Lue tiedote >

 
12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 16:53 Pääjuttu

Susijengin EM-kotikisojen ensimmäiset liput myyntiin elokuun lopussa – etuosto-oikeus 6. pelaajilla

Henkeäsalpaavia koripalloelämyksiä olympiakarsinnoissa tarjoillut nälkäinen Susijengi kutsuu ensi vuonna Euroopan kovimmat joukkueet ja suurimmat tähdet Tampereelle, kun Suomi isännöi koripallon EM-kisoja 2025. Vuotta ennen kisoja käynnistyvä lipunmyynti tarjoaa 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajille mahdollisuuden napata ensimmäisenä parhaat tiketit.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

9.7.2024 13:04 Susijengi

Scariololta ylistystä Susijengille – Dettmann: “Työ tekijäänsä kiittää”

Espanjan tappiottomana Pariisin olympialaisiin kotikarsintaturnauksestaan johtanut mestarivalmentaja Sergio Scariolo ei säästellyt Susijengiin kohdistuneita kehuja joukkueiden keskinäisen ottelun jälkeen. Koripalloliiton valmennuksenjohtaja Henrik Dettmann näkee, että Scariolon kehut kuvaavat paikkansapitävästi Susijengin lähitulevaisuuden näkymiä.

9.7.2024 11:00 Susijengi

Sasu Salin roimassa nousussa pelattujen maaottelujen listalla

Susikapteeni Sasu Salin, 33, kohosi päättyneen olympiakarsintakesän aikana Antti Nikkilän ja Kalevi ”Monni” Sarkalahden ohi pelattujen miesten maaottelujen kaikkien aikojen 15. sijalle ja hätyyttelee jo kärkiviisikkoa. Samaan aikaan Salin nousi pykälällä heitettyjen miesten maaottelupisteiden listalla.

8.7.2024 12:05 Susijengi

Brasilia, Espanja, Kreikka ja Puerto Rico olympialaisiin

Miesten olympiakarsintaturnaukset huipentuivat sunnuntaina neljällä karsintalohkopaikkakunnalla järjestettyihin turnausfinaaleihin. Paikkansa Pariisin olympialaisissa varmistivat finaalivoitoillaan Brasilia, Kreikka, Espanja sekä hurmoksellisia otteitaan kotiturnauksessaan jatkanut Puerto Rico.

8.7.2024 11:58 Susijengi

Mikael Jantunen nimettiin olympiakarsintaturnauksen tähdistöviisikkoon

Susijengin uuden sukupolven avainmiehiin kuuluva Mikael Jantunen, 24, nimettiin Valencian olympiakarsintaturnauksen tähdistöviisikkoon. Jantusen lisäksi tähdistöviisikkopaikat saivat Bahaman Deandre Ayton, Espanjan Santi Aldama ja Willy Hernangomez sekä Libanonin Omari Spellman.

7.7.2024 13:13 Susijengi

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Meillä on paljon, jonka varaan rakentaa”

Päävalmentajauransa 36. miesten maaottelun lauantai-iltana Valencian olympiakarsintasemifinaalissa valmentanut Lassi Tuovi, 37, oli turnauksen päätyttyä rauhallinen ja mietteliäs. Intensiivinen olympiakarsintakesä palautti Susijengin kollektiivisen identiteettinsä äärelle ja antoi koko ryhmälle paljon työstövaraa tulevaan.

7.7.2024 12:23 Susijengi

Olympiakarsintojen finaaliparit selvillä, ennakkosuosikit pitivät pintansa

Olympiakarsinnoissa käytiin lauantaina kahdeksan kiihkeää semifinaalia neljällä eri turnauspaikkakunnalla. Giannis Antetokounmpon Kreikka jätti Luka Doncicin Slovenian lähtötelineisiin ja Puerto Rico jatkoi hurmoskoripalloaan kotiyleisönsä edessä.

Näytä lisää vastaavia