Nuorten valtakunnallisiin sarjoihin muutoksia – laajennettu 19-vuotiaiden valtakunnallinen I divisioona

4.4.2022 14:30 Koska seurat ja joukkueet tekevät jo hyvää vauhtia seuraavan pelikauden suunnitelmia nuorten kilpailutoiminnan osalta, on Koripalloliiton liittohallitus päättänyt kokouksessaan muutaman suunnitteluun vaikuttavan asian. Kaudella 2022-23 valtakunnallisessa I divisioonassa saa käyttää ottelussa kahta yli-ikäistä per ottelu.

Kuluvalla pelikaudella sallittiin 17- ja 19-vuotiaiden valtakunnallisissa sarjoissa yhden vuoden yli-ikäisten pelaajien pelaaminen. Päätös tehtiin vuosi sitten niin, että vahvimpana perusteena oli koronapandemian aiheuttama tilanne, jossa nuorten sarjoja ei pystytty pelaamaan päätökseen kahden edellisen pelikauden aikana.

Nyt uskotaan, että koronapandemia ei enää vaikuttaisi niin paljon otteluiden pelaamiseen ja tämän kevään aikana päästään jakamaan SM-mitaleita.

Yli-ikäisten pelaajien käyttäminen valtakunnallisissa nuorten sarjoissa kaudella 2022-23

  • 17-vuotiaiden valtakunnallisissa sarjoissa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia, missään muissakaan tätä nuoremmissa ikäkuokissa ei saa käyttää yli-ikäisä
  • 19-vuotiaiden SM-karsinnoissa ja SM-sarjassa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia
  • 19-vuotiaiden valtakunnallisessa I divisioonassa saa käyttää kahta yli-ikäistä pelaajaa/ottelu. Joukkueeseen saa nimetä kauden aikana korkeintaan neljä yhden vuoden yli-ikäistä pelaajaa, eikä näitä pelaajia saa vaihtaa.

19-vuotiaiden laajennettu valtakunnallinen I divisioona – suoraan ilmoittautuminen

19-vuotiaiden valtakunnallista I divisioonaa laajennetaan niin, että sitä pääsee pelaamaan kaikki halukkaat joukkueet.

SM-karsintaan ilmoittautuvat kaikki ne joukkueet, jotka haluavat yrittää saavuttaa paikan SM-sarjassa (10 joukkuetta). SM-karsinnasta selviää kymmenen (10) parasta joukkuetta SM-sarjaan ja loput joukkueet pelaavat valtakunnallista I divisioonaa.

Tämän lisäksi 19-vuotiaiden valtakunnalliseen I divisioonaan voi ilmoittautua suoraan ne joukkueet, jotka eivät halua tavoitella SM-sarjapaikkaa.

Valtakunnallisen I divisioonan pelaamistapa mukautuu osallistuvien joukkueiden määrän mukaan. Jos joukkueita ilmoittautuu sarjaan kaksitoista (12) tai vähemmän, pelataan tämän kauden tapaan kaksinkertainen sarja ja Final Four tapahtuma. Jos joukkueita ilmoittautuu sarjaan kolmetoista (13) tai enemmän, jaetaan joukkueet kahteen lohkoon, joiden neljä parasta pelaavat keväällä pudotuspelit tai Final Four tapahtuman (pelaamistapa tarkentuu myöhemmin).

19-vuotiaiden joukkueiden kannattaa elokuussa ilmoittautuessaan sarjoihin pohtia tarkkaan, haluavatko pelata vain alueellista sarjaa (ainakin Eteläisellä ja Läntiselle alueella sarjat toteutuneet 2021-22), vai haluaako joukkue osallistua valtakunnalliseen sarjaan, jossa on todennäköisesti pidemmät matkat ja sarjaan liittyvä pakollinen tilastointi.

 
7.6.2024 13:42 Koripalloliitto

Nuorten valtakunnalliset sarjat 2024–2025 - pelaamistavat jatkuvat

Nuorten valtakunnallisiin sarjojen ja karsintojen pelaamistavat pelataan tulevalla pelikaudella 2024-25 jatkuvat samalla tavalla kuin päättyneellä pelikaudella. Suurin muutos on, että kaikki karsintoihin ja sarjoihin ilmoittautumiset tehdään eLSA-sarjanhallinnan kautta. Samalla on myös julkaistu nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri 2024-25.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

1.7.2024 16:32 Pääjuttu

Suomi vankistaa asemaansa koripallokartalla, FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis vieraili Suomessa

Suomalaisen koripallon nousujohde on noteerattu myös kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n päämajassa, ja viime viikolla Suomessa nähtiinkin varsin korkea-arvoinen vieras: FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis. Zagklis nautti Suomessa Susijengin Uusi-Seelanti -ottelusta ja vieraili pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa.

27.6.2024 13:30 Koripalloliitto

Koripalloliitto mukana luomassa lapsille kestävää polkua liikunnalliseen elämäntapaan

Olympiakomitea julkaisi hiljattain yhdessä 36 lajiliiton – Koripalloliitto mukaan lukien – vetoomuksen, jolla vaaditaan suunnanmuutosta lasten urheiluun. Syyt muutostarpeelle ovat ilmeiset: lapset liikkuvat yhä vähemmän ja lopettavat urheiluharrastuksen entistä aiemmin.

24.6.2024 11:18 Koripalloliitto

Tom Hynninen on poissa

Suomen Koripalloliitto on vastaanottanut suru-uutisen. Koripallosäätiön entinen toimitusjohtaja ja Hall of Fame -kunniagallerian jäsen Tom Hynninen nukkui pois 19. kesäkuuta 91 vuoden iässä.

19.6.2024 13:39 Hallitustiedote

Koripalloliiton hallitustiedote, kesäkuu 2024

Suomen Koripalloliiton hallitus kokoontui Helsingissä 5. kesäkuuta. Kokouksessa ahkeroitiin hyväksymällä muun muassa pitkä liuta sarjalisenssiyksikön esityksiä ja päivitetyt kilpailu- ja kurinpitosäännöt sekä antidoping- ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmat.

17.6.2024 08:28 Pääjuttu

Pidä suomikoris taskussa - seuraa Koripalloliiton kanavia somessa

Koripalloliitto viestii laajasti suomalaisen kilpa- ja harrastekoripallon tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.

7.6.2024 12:38 Seurat

Sarjailmoittautumiset koriskaudelle 2024–2025 avattu

Ilmoittautumiset aikuisten ja nuorten valtakunnallisiin ja alueellisiin sarjoihin ovat nyt käynnissä. Kaikki ilmoittautumiset tehdään eLSA-sarjanhallintaohjelman kautta.

7.6.2024 12:28 Koripalloliitto

Kilpailu- ja kurinpitosääntöjen merkittävimmät muutokset pelikaudelle 2024–2025

Kilpailu- sekä kurinpitosääntöihin on tehty tarkennuksia ja muutoksia pelikaudelle 2024-25.

Näytä lisää vastaavia