Agyei ja Tyson-Thomas jatkavat tuoreen Suomen mestari ToPon riveissä

22.5.2024 20:45 Naisten Korisliigan puolustava mestari Torpan Pojat on solminut ensimmäiset pelaajasopimuksensa. Keväällä avainrooleissa pelanneet Magdalene Agyei ja Carmen Tyson-Thomas jatkavat ToPon väreissä myös ensi kaudella.

Magdalene Agyei on kiistatta yksi sarjan parhaista puolustajista. Kuva: Ville Vuorinen

ToPon riveissä viisi edellistä kautta esiintynyt Magdalene Agyei on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Ensimmäistä aikuisten Suomen mestaruuttaan ToPossa tänä keväänä juhlinut Agyei on pelaaja, jonka jokainen haluaisi joukkueeseensa. Vastikään Susiladiesin kesän 20 pelaajan rinkiin valittu Magdalene tunnetaan urheilullisten ajojensa lisäksi äärimmäisen kovana puolustuspelaajana. Hän hiljensi kultajahdin aikana illasta toiseen vastustajan parhaat amerikkalaisvahvistukset. Kauden 21-22 päätteeksi Magdalene palkittiinkin koko sarjan parhaana puolustajana.

- ToPo on aina ollut mulle lähellä sydäntä ja oon tosi iloinen, että saatiin järjestettyä asiat niin, että se mahdollisti mun jatkon ToPossa. Oon päässyt kasvaa pelaajana paljon ToPossa ja sitä odotan myös tulevalla kaudella. Oon innoissani tulevaan ja tekemään töitä taas hyvän organisaation sekä uuden valmentajan Artun kanssa", Magdalene sanoo seuran tiedotteessa.

- Upea juttu meille, että Magdalene jatkaa ToPon paidassa myös ensi kaudella! Hän on ehdoton puolustuksen lukko sekä liigan yksi urheilullisimmista pelaajista ja tulee varmasti kehittymään entisestään. Tästä on hyvä jatkaa joukkueen kasaamista puolustaaksemme mestaruutta! ToPon naisten tuore GM Saara Wahlgren iloitsee.

Levypallohirmu Tyson-Thomas jatkosopimukseen

Carmen Tyson-Thomas on solminut vuoden jatkosopimuksen ToPon kanssa. Mestaruusjoukkueen "Sheriffi" oli muiden muassa koko joukkueen paras levypalloilija samalla yli 20 pistettä peliä kohden skoraten, joten Tyson-Thomasin arvo joukkueelle on jo pelkästään näillä luvuilla todistettu.

Mestaruus oli ToPon naisten ensimmäinen, mutta samalla se oli Carmenille uran ensimmäinen mestaruus Suomessa. Hän on tyytyväinen, että mestaruus tuli juuri ToPon paidassa.

Tyson-Thomasille tuleva kausi on jo neljäs Suomessa.
Tyson-Thomasille tuleva kausi on jo neljäs Suomessa.

- Viime vuosi oli historiallinen ja maaginen. Se ei ollut vain minun ensimmäinen Suomen mestaruus ja cup-voitto, vaan se oli myös ensimmäinen ToPon naisjoukkueelle ja on mahtavaa, että pystyimme tekemään sen yhdessä. Perheeni ja minä tunnemme olomme kotoisaksi ToPon kanssa ja olemme erittäin innoissamme paluusta ToPo-familyyn, Tyson-Thomas kertaa viimeisen vuoden käänteitä.

Energisenä pelaajana tunnettu Tyson-Thomas tuo energiaa niin parketille kuin katsomoihin.

- ToPo-family on erittäin iloinen Carmenin jatkosopimuksesta! Mestaruuskaudella hän oli isossa roolissa niin kentällä kuin kentän ulkopuolella ja tulee varmasti myös tulevalla kaudella tuomaan rutkasti energiaa ja taistelutahtoa joukkueeseen, GM Wahlgren kuvailee Carmenin roolia.

 
12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

8.7.2024 14:37 Naisten Korisliiga

Mari Stewart Pyrinnön naisten toinen ulkomaalaisvahvistus

Tampereen Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue vahvistuu toisella ulkomaalaispelaajalla. 183-senttinen yhdysvaltalainen Mari Stewart saapuu Tampereelle yksivuotisella sopimuksella.

5.7.2024 09:21 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo BC Nokian riveihin

BC Nokian naisten Korisliiga-joukkueeseen liittyy viime kaudella Tampereen Pyrintöä edustanut Tuulia Timo. Jo yli kymmenen vuoden liigakokemuksella Tuulia Timo tuo joukkueeseen kokemusta liigapeleistä.

4.7.2024 20:24 Naisten Korisliiga

Harrison Vedon toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltaispelaaja A´Lexus Harrisonin kanssa.

3.7.2024 10:06 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen vahvistamaan Pyrintöä

Tampereen Pyrintö on solminut kautta 2024-25 koskevan sopimuksen kasvattajaseuraansa palaavan vuonna 1997 syntyneen Heta Äijäsen kanssa.

28.6.2024 13:31 Naisten Korisliiga

Antoinette Thompson ja Peli-Karhut sopimukseen

Tulevaan kauteen valmistautuva kotkalainen Peli-Karhut on kiinnittänyt joukkueen takakentälle Antoinette Thompsonin.

Näytä lisää vastaavia