Susiladies taipui saappaat jalassa Tshekille Prahassa pelatussa harjoitusottelussa

19.6.2024 22:42 Susiladies aloitti kesän harjoitusmaaottelu-urakkansa tänään Prahassa, jossa Tshekki vei pidemmän korren loppunumeroin 84-72 (47-39). Joukkueet kohtaavat uudestaan huomenna Kutna Horassa, 70 kilometriä Prahasta itään. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19:00 ja on katsottavissa Koristv:ltä.

Awak Kuier ja Susiladies kohtaavat Tshekin myös huomenna. Kuva: Ville Vuorinen.

1. Jakso – Tshekki 24 Susiladies 20

Susiladies sai väkevän alun, kun suomalaiset määrittelivät pelin tempon äärimmäisen vauhdikkaalla pelaamisellaan. Edes tshekkiläisten korit eivät pysäyttäneet Susiladiesin vauhtia, kun nopeita hyökkäyksiä poiki myös kotijoukkueen korien jälkeen.

Vaikka Susiladies pääsikin pieneen johtoon, niin Tshekki möyri ensin rinnalle pitkälti näännyttäen suomalaispuolustuksen hyökkäyslevypalloillaan. Tshekki sai ensimmäiseen jaksoon 6 hyökkäyslevypalloa, Suomi taas 7 puolustuslevypalloa.

Johtoasema siirtyi korijoukkueelle Suomen kahden peräkkäisen menetyksen jälkeen, kun Tshekki juoksi pari helppoa koria tyhjään kenttään.

2. Jakso – Tshekki 47 Susiladies 39

Tshekki löytää kerta toisensa jälkeen joko leikkausväylän korin alle taikka käyttää hyväkseen Suomelle epäedullisen mismatchin korin alta. Vaikka Tshekki näyttääkin karkaavan, niin Susiladies pelaaja toisensa jälkeen nakkaa sisään kolmosen, jolla ero pysyy maltillisena.

Susiladiesin jakson 15 ensimmäistä pistettä syntyvät kolmen pisteen heitoilla, kunnes Teresa Seppälä naulaa kaksi vapaaheittoa ja hetkeä myöhemmin leikkauksesta korin virheestä huolimatta.

Tshekki ehti karata jo pahimmillaan 10 pisteen taakse, mutta puoliajalle mentiin eron ollessa 8 pistettä. Suomella on jo tässä kohtaa tilastosarakkeessa 14 menetystä.

3. Jakso – Tshekki 66 Susiladies 54

Susiladies onnistui hetkeksi kirimään eron alle kymmeneen pisteeseen Sara Bejedin kolmosella, mutta Tshekki palasi kaksinumeroiseen johtoon jykevärakenteisen ja tehokkaan Julia Reisingerovan sisäpelaamisen johdattamana.

Tshekin fyysinen peli onnistui tekemään pelin vaivalloiseksi suomalaisille, mutta yksittäiset energiapiikit – kuten Bejedin yksilösuoritukset – pitivät huolen, ettei ero revennyt 17 pistettä korkeammaksi. Vastoinkäymisistä huolimatta Susiladies ei taipunut.

4. Jakso – Tshekki 84 Susiladies 72

Jos Bejedi oli kolmannella neljänneksellä Suomen energiapiikki, niin päätösneljänneksen aluksi virtaa toi Elina Aarnisalo, jonka neljä peräkkäistä pistettä kavensi eron kahdeksaan jo ensimmäisen minuutin aikana.

Tshekki pysäytti orastavan kirin kahdella peräkkäisellä kolmosella, jotka pakottivat Suomen aikalisälle. Susiladies taas upotti omat kaksi kolmostaan, joiden jälkeen Tshekki oli pakotettu aikalisälle.

Yksittäisistä kireistä huolimatta ero heilui kymmenen pisteen molemmin puolin, eikä Susiladies päässyt lopussa taistelemaan realistisesti voitosta.

Ottelun ratkaisu

Tshekki sai puoliaikaan mennessä eron kymmenen pisteen tienoille, missä se myös pysyi loppusummeriin asti. Pelissä näkyi, että Tshekki on pelannut yhdessä pitkään ja kerännyt arvokisakokemusta, kun taas Susiladiesin uudistunut vauhtipelaaminen oli parhaimmillaan hyvää, mutta huonoimmillaan Suomelle kertyi monia menetyksiä putkeen.

Suomi sortui pelissä 24 menetykseen. Vaikka kolmoset upposivatkin mallikkaasti 12/35 (34%), niin kahden pisteen heittojen tarkkuudessa jäi toivomisen varaa: 8/27 (29%).

Ottelun hahmot

Moninkertainen Tshekin vuoden naiskoripalloilija Julia Reisingerova oli fyysisenä sisäpelaajana vaikea pideltävä Suomelle. 194-senttinen Reisingerova viimeisteli tehokkaasti 22 pistettä ja 6 levypalloa. Kauaksi ei jäänyt liukas laituri Julie Pospisilova (20/4).

Susiladiesin pistekärki oli Sara Bejedi (18/3), jonka lisäksi kaksinumeroiset pistelukemat heittivät Awak Kuier (15/6) ja Elina Aarnisalo (11/5/7 riistoa).

Sanottua

”Tänään tultiin melko lailla valmistautumatta ja lähdettiin katsomaan kuinka pitkälle tämän tason joukkuetta vastaan riittää se, mitä tähän mennessä on tehty. Se ei riittänyt täysin taistelemaan voitosta loppuun asti. Pelin nopeuttaminen on osa-alue, mihin ei olla vielä päästy täysin kiinni. Ollaan vielä opettelemassa sitä. Tulemme läpi kesän pitämään siitä kiinni ja viemään sitä eteenpäin.”

- Päävalmentaja Ilkka Palviainen

”Todella fyysinen peli. Kiva ”welcome back home” -muistutus siitä, kun on ollut yliopistossa viimeiset neljä vuotta. Hyvät uutiset on, että meillä on paljon opittavaa ja korjattavaa. Jos korjataan pari asiaa huomiseen, niin tulee näyttämään paljon paremmalta.”

- Sara Bejedi

”Oli haastava peli, vastustaja pelasi tosi fyysisesti ja meillä oli puolustuksessa paljon nukahduksia. Reisingerova on tuttu painikaveri Espanjasta monilta kausilta.”

- Anniina Äijänen

> Ottelutilastot

 
7.7.2024 23:31 Susiladies

Susiladiesille kirvelevä viimeisten sekuntien jatkoaikatappio Saksaa vastaan

Susiladies ja olympialaisiin valmistautuva Saksa esittivät jännitysnäytelmän Urhea-hallissa, kun Saksa nousi voittajaksi vasta jatkoajan jälkeen. Loppunumerot 90-91 (40-43, 76-76) nostettiin vasta 0,2 sekuntia ennen loppusummeria. Awak Kuier oli hurjassa vireessä 37 pisteellä.

2.7.2024 00:33 Susiladies

Ranska antoi toisenkin oppitunnin Susiladiesille – ”Äärimmäisen opettavainen koripallo-ottelu”

Olympialaisia tänä kesänä emännöivä Ranska oli toistamiseen Susiladiesia selkeästi parempi Roche-sur-Yonissa pelatussa maaottelussa. Susiladies paransi edellisestä, mutta Ranska voitti loppunumeroin 117-59 (58-25).

30.6.2024 00:30 Susiladies

Olympialaisia emännöivä Ranska teki selvää jälkeä Susiladiesista

Olympialaisia tänä kesänä emännöivä Ranska antoi myrskyvaroituksen kisakunnostaan La Roche-sur-Yonissa pelatussa maaottelussa, jossa Ranska päihitti Susiladiesin 129-50 (69-23). Joukkueet kohtaavat uudestaan maanantaina.

20.6.2024 23:39 Susiladies

Tshekki kamppaili ja riisti Susiladiesin toistamiseen kumoon

Susiladiesin toinenkin maaottelu Tshekkiä vastaan vieraissa päättyi tappioon, kun Tshekki voitti Kutna Horassa loppunumeroin 83-70 (49-39). Tshekki onnistui pakottamaan Suomen 22 menetykseen ja vei levypallot selkein lukemin.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

20.7.2023 17:51 Susiladies

Suomen naisten haastajamaajoukkueen loppukiri ei riittänyt Portugalia vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa naisten haastajamaajoukkueiden ottelussa Portugali veti pidemmän korren Suomesta 65-70 (34-27). Portugali repäisi eroa kolmannella neljänneksellä, mutta Suomi nousi vielä taistelemaan voitosta päätöshetkillä.

19.7.2023 21:16 Susiladies

Naisten haastajamaajoukkueen vahva toinen puoliaika siivitti Suomen voittoon Portugalista Kisakalliossa

Universiadeihin valmistautuva naisten haastajamaajoukkue aloitti maajoukkuekesänsä Kisakallion Susi Training Centerissä voittamalla harjoitusmaaottelussa Portugalin 93-53 (36-36). Suomi löysi iloisen peli-ilmeensä kylkeen selkeän joukkuetekemisen ja karkasi vierailta.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

Näytä lisää vastaavia