Koripalloliitto käynnistää 7–12 -vuotiaiden valmentajille suunnatun lastenvalmennusverkoston

5.6.2024 15:31 Uusi syksyllä käynnistyvä verkostomallinen koulutusohjelma tukee lasten valmennuksen kehittymistä Suomessa ja auttaa valmentajia seuratoiminnan arjessa. Valmentajahaku on auki 16.6. saakka.

Lastenvalmennusverkosto on osa Koripalloliiton valmentajakoulutustarjontaa ja toimii täydennyskoulutuksena koripallovalmentajan jatko-opinnoille (taso II) tai syventäville opinnoille (taso III). Se on suunnattu 7–12 -vuotiaiden lasten valmentajille. Verkostoon otetaan vuosittain 8-12 valmentajaa, aina vuodeksi kerrallaan. Vastuukouluttajina toimivat Pena Ranta ja Juha Oikarinen.

Lastenvalmennusverkostolla on kolme keskeistä sisällöllistä tavoitetta:

  • kehittää osaamista lasten valmennuksessa sekä ymmärrystä lasten valmentamisen erityispiirteistä
  • lisätä lasten valmennukseen koulutettujen valmentajien määrää
  • kasvattaa arvostusta lasten valmentamista kohtaan

– Koripallon parissa toimii paljon hyviä lasten valmentajia. Tätä voimavaraa hyödyntäen voimme viedä yhdessä lasten urheilua ja valmennusta jälleen askeleen eteenpäin. Haluamme tehdä lasten urheilusta paikan, jossa suuret tunteet, itsensä voittaminen ja yhdessä toimiminen kohtaavat turvallisessa ja tutussa toimintaympäristössä, Ranta sanoo.

– Kannustan kaikkia Koripalloliiton A- tai B-valmentajalisenssin omaavia lasten valmentajia, joilla on halua kehittyä ja kehittää yhä parempaa lasten urheiluvalmentamista, hakemaan mukaan lastenvalmennusverkostoon. Tämä on loistava mahdollisuus verkostoitua muiden valmentajien kanssa ja jakaa osaamista eteenpäin.

Lisätiedot ja hakeminen
Pena Ranta, pena.ranta@basket.fi

 
27.6.2024 13:30 Koripalloliitto

Koripalloliitto mukana luomassa lapsille kestävää polkua liikunnalliseen elämäntapaan

Olympiakomitea julkaisi hiljattain yhdessä 36 lajiliiton – Koripalloliitto mukaan lukien – vetoomuksen, jolla vaaditaan suunnanmuutosta lasten urheiluun. Syyt muutostarpeelle ovat ilmeiset: lapset liikkuvat yhä vähemmän ja lopettavat urheiluharrastuksen entistä aiemmin.

29.5.2024 06:53 Pääjuttu

Lahti Basketball Juniorit sytyttää koriskipinää säännöllisillä kouluvierailuilla

Lahti Basketball Junioreiden kouluvierailut ovat oiva esimerkki siitä, kuinka suunnitelmallisella ja innostavalla toiminnalla voidaan lisätä lasten liikkumista ja kasvattaa samalla koripalloharrastajien määrää.

11.8.2022 13:23 Valmentajat

Valmentaja! Voita ukrainalaiselle juniorille ja hänen kutsuvieraalleen liput Susijengin ja Ukrainan maaotteluun

Valmentaja tai joukkueenjohtaja! Pelaako joukkueessasi ukrainalainen koripallojuniori? Osallistu arvontaan, jossa voit voittaa hänelle ja hänen valitsemalleen suomalaiselle joukkuetoverille liput 18.8. Jyväskylässä pelattavaan Susijengin ja Ukrainan väliseen maaotteluun.

22.10.2019 16:20 Läntinen alue

Valmentaa kuin nainen -tapaaminen Salossa – ilmoittaudu mukaan

Valmentaa kuin nainen -hanke järjestää maksuttoman tapaamisen kaikille palloilulajien naispelaajille, valmentajille tai valmennuksesta kiinnostuneille Salossa 28.11.2019. Lähde kuulemaan huippuesiintyjiä ja keskustelemaan!

26.8.2019 11:27 Seurauutinen

Seurauutisia #19: Sporttitetissä nuori ja liikunta-ala kohtaavat

Sporttitetti tarjoaa liikunta-alasta kiinnostuville nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään liikuntaorganisaatiossa. Seurat voivat ilmoittautua mukaan Sporttitettiin ja ottaa nuoret uudella tapaa mukaan toimintaan.

18.6.2019 09:00 Seurauutinen

Seurauutisia #15: Urheilun eettiset asiat keskustelussa

Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta otti kantaa lasten ja nuorten valmennuskulttuuriin ja haastaa kaikki liikunta- ja urheilusektorilla toimimaan aktiivisesti valmennuksen ongelmien tunnistamiseksi, ehkäisemiseksi ja niihin puuttumiseksi. Epäasiallisesta käytöksestä urheilun parissa voi ilmoittaa Et ole yksin -palvelun lisäksi jatkossa myös SUEKin ILMO-palveluun.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

11.1.2019 18:27 Susijengi

Tule tekemään Susijengin MM-karsintaottelua – vapaaehtoisten haku käynnissä

Miesten koripallon MM-karsintaottelu Suomi–Ranska pelataan torstaina 21.2.2019 Espoo Metro Areenalla. Iloiseen ja osaavaan vapaaehtoisten joukkoon haetaan nyt uusia vapaaehtoisia. MM-karsintaottelun järjestämisessä tarvitaan noin 100 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 27.1. saakka.

15.11.2018 17:20 Seura tiedottaa

Kansallinen Taitoseminaari Kisakalliossa 23.-24.11.2018

Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla järjestetään Kansallinen Taitoseminaari 23.-24. marraskuuta. Seminaarissa on ohjelmaa seuratoimijoille sekä valmentajille.

Näytä lisää vastaavia